Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tajomna lady?

Pre mnohych xalanov zvycajna navsteva ich snov

Jej jemne crty osvetlovala horiaca fakla v rohu nevelkej miestnosti s cervenymi casom ohlodanymi stenami. Nedaleko sa crtala nevelka drevena paka, po zatiahnuti ktorej sa otvorili tazke zelezne dvere. Jediny vychod. Rychlo k nim pobehla zaodeta do sivomodreho tielka a hnedych shortiek s ciernym opaskom a svetlou prackou.

Jej povabne nohy ovalil chladny vietor, ktory sa taktiez zacal pohravat s jej dokonale zapletenym vrkocom konciacim az kdesi pri stehnach. Jej par hnedych kanad zdobenych zltymi snurkami, z ktorych trcali modrobiele pasikave ponozky, spravil krok vpred a tym cela vysla z tmy a blikajucej ziary fakle, takze jej telo dokonalych mier bolo lahkym tercom pre nepriatela. Svojimi peknymi hnedymi ocami sa rozhodne poobzerala po okoli, pricom tvar jej obocia dodaval celkovemu posobeniu jej tvare akysi pokoj zmiesany s divokostou.

O malu chvilku sa z lesa pred nou vynorila akasi sivohneda dupajuca a strasne kriciaca bytost so zltymi ocami, ostrymi velikanskymi zubami a po hrud dlhou bradou. Pohybovalo sa to tak ako clovek, na dvoch nohach, zatial co rukami sa snazilo svoju obet ubit k smrti. Ona vsak nemerala taku dlhu cestu koli takemuto koncu zapricinenemu sivym bubakom, z ktoreho uz len pri prvom pohlade behal mraz po chrbte. A tak sa pravou rukou naciahla kdesi k chrbtu, kde nahmatala svoj malilinky svetlohnedy ruksacik s dvomi zapinaniami a bleskurychle z neho vytiahla M-16ku. Opatrne ju chytila do oboch ruk, ktore pokryvali cierne bezprste rukavice, sklonila hlavu, pricom sa jej siroke pery od seba vzdialili, zatala zuby a zvrastila obocie.

Zamierila a nasledne darovala bubakovi zo 20 nabojov priamo do hrude. Ten z poslednych sil zreval a padol mrtvy na zem do rovnakej polohy ako vsetci bubaci pred nim. Pripla si zbran americkeho povodu na chrbat vedla ruksacika, v ktorom uskladnovala hodinky, 15 malych lekarniciek, 2 velke, 83 svetlic, harpunu, granatomet s 10 nabojmi, 2 Uzi s 424 nabojmi, automaticke pistole s 200 nabojmi, nejaku tu brokovnicu s 13 nabojmi a este dve pistole s neobmedzenym poctom nabojov. Dalej sa v nom nachadzala Tornarsuska maska, taktiez zvana podla materialu, z ktoreho je zhotovena "Zlata maska" v tvare hlavy opice. Okrem spominanych predmetov sme v ruksaciku o velkosti dvoch-troch vystretich dlani aj s prstami mohli najst este discman a nejake doklady, presnejsie pas. Podotykam, ze sa v nom nenachadzali ziadne vreckovky, ci ine hygienicke potreby, jedlo a ani mobil.     

Len tak mimochodom, tato pomerne dost silna lady mala v samotnej M-16ke este 661 nabojov, ktore jej v danom okamihu pravdepodobne viseli spolu so spominanou zbranou na chrbte. Pomaly spustila ruky k stehnam bez najmensieho naznaku celulitidy, nahmatala kozene puzdra kdesi na bokoch a vytiahla z nich dve pistole s neobmedzenym poctom nabojov. Rozbehla sa kusok k lesu hladajuc dalsich nepriatelov. Vzduch bol cisty, tak zbrane vratila na svoje miesto. Prudko sa odrazila, pricom ruky dala pred seba a skocila sipku asi styri metre pred seba. Jej hlava ani ruky neutrpeli ziadnu ujmu na zdravi, pretoze pad na tvrdu zem uzemnila kotulom, z ktoreho sa rovno postavila na nohy.

Pred nou sa ozval znamy dupot a krik. V tom momente skocila styri metre dozadu salto vzad a vo vzduchu rychlo vybrala z puzdier tie dve pistole a vyprazdnila niekolkokrat bezodne zasobniky do dalsieho bubaka az kym nepadol mrtvy na zem do rovnakej polohy ako ten predtym. Za nou odrazu stal druhy. To necakala, a tak dostala ranu do boku az ju odhodilo, na co len vzdychla. Skocila rychlo styri metre dopredu, pricom sa vo vzduchu otocila pomocou kotula a dopadla tvarou v tvar tretiemu bubakovi, ktory vypustil dusu rovnakym sposobom ako ti pred nim. Lara sa na jednej nohe otocila a vbehla kamsi do lesa plneho podobnych bubakov. Teda takych istych. Az ich vsetkych nepostrielala a level sa neskoncil.

Jej cele meno je Lara Croft, narodila sa 14. februara a okrem skakania z miesta do velkych vzialenosti a robenia salt, jej magickych schopnosti napratat tolko veci do ruksacika miniaturnych rozmerov, este ich aj odnesie, okrem toho, ze neje, nespi, nepije, necika, nekaka, nezmurka, pekne krici, ked pada z velkej vysky, si nemozem nedovolit pripomenut, ze vie robit krasne stojky.

Okrem par drobnosti musim povedat, ze lady Croft je super a hra Tomb Raider tiez. Moj prvy kontakt s nou bol chvilku na to, ako som na Vianoce v 1997 alebo 1998 dostala Play Station. Bola to Tomb Raider 4 a po jej prejdeni som sa rozhodla okusit aj starsie casti, hlavne tie prve dve, kde este nevedela sprintovat a ani chodit po styroch.

Tak celkove zhodnotenie Tomb Raideroviek: su super, skutocne odporucam, zahrajte si, ak mate ako ;) Ja som sa zatial k tym vyssie od 5ky nedopracovala.. nejak niet casu ani samotnych hier, ale verim, ze su aspon tak dobre, ako boli diely pred nimi.   


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. 4 datrus
    Ahoi, neviem ci si toto niekedy precitas, ale nemala som Ti ako odpisat, tak aspon sem...
    Dakujem Ti za tie slova, velmi velmi veelmi ma potesili, skutocne, som mala pocit, ze som mojimi myslienkami aspon niekomu trosku pomohla.
    No v skutocnosti si vsetko spravila sama :) A som rada, ze Ti je uz dobje alebo aspon lepsie.
    A jasne, ze som nezaspavala, boli to zaujimave slova. :)
    publikované: 13.08.2007 00:50:03 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Slečna Croftová smiem prosiť?
    ...samozrejme že o ten váš zazračný batôžtek, ale ani božtekom nepohrdnem.
    Je to už nejaka doba, čo som hral TR, ale nezabudnem. Fenomenálna hra, dokonalá slečna, ktorá sa zaujíma o archeológiu a beha s 9mm kanonmi s prstami vždy na spúšti. Samotný Clint Eastwood by sa mohol čomusi priučiť.
    Boli časy, keď som žil iba pre Laru, keď som zaspával so savom uloženym v hlave nie v hre... ach, škoda, že je to tak strašne zdĺhavá hra, inak by som si dal repete :)

    PS: Lara, ak toto čítaš, tak už dlho prazdninuješ. Dlho si sa neukázala v mojom sne - patrilo by sa ti ;)
    publikované: 13.08.2007 01:12:31 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. 4 xube
    Noo, je to celkom zdlhava hra, prave preto si davam repete, nech si spomeniem na to, co som uz zabudla. :)
    A Lara si to urcite precitala, len ju otravuju sivi bubaci, tak Ti nestiha odpisat.
    publikované: 13.08.2007 15:33:55 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. nič v zlom
    ale po tom článku mi ešte o kus viac klesla chuť hrať tú hru ^_^` + v tej dobe čo spomínaš že si začala hrať 4ku tak bola ešte len trojka aj to ako novinka .. ak ma pamäť nešiali.. toťč as všecko howg..
    publikované: 14.08.2007 11:31:33 | autor: piho (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 4 Piho
    tak ako je mozne ze som ju mala doma? Iked zase.. ktovie odkial to mal clovek, co mi to doniesol... :) Ale jednoznacne to vtedy uz bolo. Tak ja neivem ako je to s Tvojou pamätou, ale viem,ze to bola moja druha hra, hned po Crashovi Bandicootovi 2ke, tym padom je to dost dobry dovod pamätat si to.
    publikované: 15.08.2007 17:14:18 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. 4 ALL
    Zase nemozte to brat ako kritiku hry Tomb Raider, lebo takto vam mozem opisat Hitmana, Maxa Payna, Postal (ajked tam ujo cikal) alebo hocijaku inu hru :))
    publikované: 15.08.2007 17:15:44 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014