Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tri strany mince

Minulosť už nezmeníme, môžeme z nej nasávať poznatky, ponaučenia pre lepšiu budúcnosť. Pousmiala sa a svoj pohľad venovala hviezdam črtajúcim sa vysoko nad ňou v rozliatej tme. Znovu zhromaždila všetky myšlienky a začala ich utrieďovať. Odosobnenie jej ide, avšak keď pominie, všetko dovtedy odsúvané nabok začne na ňu z veľkej výšky nemilosrdne padať.
 
Nepriehľadná čierna začala sa jej ovíjať okolo zmyslov. Čo je správne?
 
Stáť na zemi len preto, že nie je vhodné spadnúť? Nechať slzy stekať v nekonečných prameňoch po tvári? Spomínať na to, čo bolo? Zanevrieť na svet? Zabiť sa? Dorezať si tvár, ruky, kresliť pocity, ničiť? Uzavrieť sa do seba, vytratiť sa z reality?
 
Jedna strana hovorí, nech nechám všetko plynúť, in time all will be forgiven, nech nechám všetko za sebou a začnem inde, nech začnem vnímať slobodu, vziať si z nej plný pohár a poriadne sa z neho napiť.
 
Druhá strana hovorí, že by som mala trpieť, pretože som ublížila. Oko za oko, zub za zub, tak znelo pravidlo Chamurapiho zákonníka. Taktiež hovorí, že by som mala bojovať za to všetko, o čo som prišla, nemala by som dovoliť, aby to zmizlo, veď ho milujem a keď ho milujem, ako ho môžem nechať odísť?
 
Tretia strana strana našepkáva, stoj v strede, nenakláňaj sa tak príliš ani na jednu, ani na druhú stranu. Aurea via media. Trp, ale nie tak, aby si umrela a vnímaj slobodu len tak, aby si si jej bola vedomá. Avšak zisti skutočnú mieru vecí. Zisti, kedy je veľa a kedy je málo. Premysli si, čo pre Teba jednotlivé veci znamenajú, s čím dokážeš žiť, bez čoho nie. A ako chceš žiť. Zmeň sa.
 
A tak do mysle vkráda sa mi myšlienka s otázkou koľko času na to treba, čo sa ešte možno stane a čo už nemusí sa stať nikdy.
 
Jasné hviezdy vystrieda oranžové svetlo pouličnej lampy a ja sa prenesiem z myšlienok späť do hmotného sveta. Kráčam cestou neistá jej smerom.  


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. Podľa mňa...
    To nie je len o tebe, resp. čo by si mala urobiť len ty, ale čo by mal urobiť aj ten druhý. Nidy nie je chyba iba na jednej strane. Takže nejaké sebapoškodzovanie v zmysle trpenia - určite nie. Ten dotyčný ti môže v rozhodovaní pomôcť, nemyslím radami, ale konaním, no ja si myslím, že už si sa rozhodla a vieš, ktorá cesta je najschodnejšia a najlepšia.
    It's written, my dear...
    publikované: 22.05.2009 10:55:32 | autor: Pán X (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014