Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Eneir, Kapitola A

Krátke pokračovanie.
„Najdrahší priateľ!
Moje listy pre Vás zvykli byť preplnené kvetnatými vetami a šťastím, lenže teraz akoby všetky slová zmizli kdesi v nekonečnej tme hrôzy, ktorá vstúpila na pôdu našej krajiny.
Alice, ktorá je pre mňa viac priateľ než slúžka, mi dnes ráno pri raňajkách pošepkala, že počula hradného pána ako sa s kýmsi háda v svojej knižnici a prijíma návrh aby ma na nasledujúcom svitaní bez akýchkoľvek svedkov dostali zo zámku na dohodnuté miesto. Odpusťte, môj najdrahší, ale mám zviazané ruky; ako viete, ctený otec ma už pár mesiacov väzní v mojej vlastnej izbe a vstúpiť môže len Alice počas raňajok, obedov, večier a upratovania, pričom ku mne nesmie ani slovko prehovoriť. Písať tajné listy jej však nikto nezakázal, tak ako ani mne. Neviem, čo sa za toľký čas stalo v krajine alebo mne pod nosom na hrade. Viem len, že toto je pravdepodobne môj posledný list pre Vás. Budete mojou každodennou myšlienkou tak ako doposiaľ. Navždy.
Len Vaša...“
 
Posledný list, ktorý mi napísala a to ani netušila, že kým jej brko doškrípalo na poslednom slove, jej vznešený otec bol už dávno vznešene mŕtvy. Mŕtvy kráľ a celá krajina len pár krokov od smrti. Poznám tieto slová naspamäť, prešiel som po nich očami hádam miliónkrát. Snáď miliónkrát som v ruke zvieral kader jej jemných plavých vlasov. Snáď miliónkrát sa zjavila v mojich snoch! Spomínam si na jej nádherné oči modré takmer ako nočná obloha, na jej pery len akosi matne. Celá je zahalená v hmle, márne sa snažím prinútiť svoju myseľ spomenúť si. Nejde to.


Krátke príbehíky a tak.. | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014