Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dazdove kvapky

..A cesta odkialsi niekam. V tomto clanku su pouzite texty piesni od "A Perfect Circle" - "Imagine" a taktiez "Choke" Kto ich pozna, urcite bude suhlasit s tvrdenim, ze su to velmi dobre songy
Mraky plne vody zacali polievat ustatu zem nevelkeho mestecka zahaleneho plastom tmy s nespocetnymi svetielkami snaziacimi sa prerazit svoje luce cez nemale mnozstvo drobnych mäkkych kvapiek.
 
„Imagine there's no heaven,
It's easy if you try,
No hell below us,
Above us only sky,
Imagine all the people
living for today...“
 
Po pustej ulici okrem sepotu dazda sepkali aj ciesi pery a nehlucne kracal par mladych noh. Niekedy pokojne zastali a jasne oci bytosti upreli pohlad kamsi do neba, odkial padala neha v tisicich kusockoch. Taka krehka a tak rychlo pominutelna.
 
„ Imagine there's no countries,
It isn't hard to do,
Nothing to kill or die for,
No religion too,
Imagine all the people
living life in peace...“
 
Este chvilu bolo pocut suchot jej dlhej sukne, no o par minutiek sa znovu rozhostilo ticho, ktore prerusoval len neustaly plac neba. Tak neznesitelne znesitelne. Jej telo pohlcovala tma, do ktorej sa prepadali aj okolite mlcanlive budovy a stare smutne stromy. Nik neprichadzal ani neodchadzal. Akoby bolo vsetko presytene prazdnotou.
 
„You may say I’m a dreamer,
but I’m not the only one,
I hope some day you'll join us,
and the world will be as one.“
 
O nieco neskor mohli sme ju najst, ako kraca po dazdom oslahanom chodniku stale si sepkajuc slova piesne, ktora znela jej v usiach, hlave, dusi, v kazdej bunke jej tela, ako sa blizi k lampe, ktorej svetlo odrazalo sa v zaplave slz  tiecucich z oci anjelov smutiacich nad osudom ludstva. Tam znova spomalili jej kroky a pomaly dvihajuc ruky k nebu, pytala sa samotneho Boha, preco nemoze umriet, ked to vsetkym len stazuje. Cakala odpoved, no ona neprisla. Vedela, ze to bolo ako prosit nemeho, nech prehovori. On nemohol, ajked chcel. A tak hladajuc odpoved vykrocila znova vpred.
 
„Imagine no possessions,
I wonder if you can,
No need for greed or hunger,
A brotherhood of man,
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I’m a dreamer,
but I’m not the only one,
I hope some day you'll join us,
And the world will live as one.“
 
Necelych pätnast krokov od ciela svojej cesty zastala naposledy dufajuc, ze najde odpoved. Okrem tejto otazky mucili ju dalsie ine, no ona ich vnimala ako potesenie, lebo niekedy trpela rada, a prilezitost pohnut veci dalej. Tu prebudila sa v nej myslienka, ze jej cosi chyba. A skutocne. Tam kdesi vedla mal stat on. Otocila sa a zazrela ho. Usmiala sa a snazila sa ho chytit za ruku. No on ostal vazny. Pokrutil hlavou na znak nesuhlasu a pomaly sa rozplynul pomedzi kvapky. Mala chut utekat kamsi, odkial uz nevedie cesta spät, no nemohla. Mala chut plakat, no z jej oci nevypadla ani jedina drobna slana kvapocka. Neostavalo jej nic ine, len sklonit hlavu a usmiat sa, tak ako sa usmievaju ludia na pokraji zdraveho rozumu a napokon zmenit tento usmev na usmev plny pokory a trpezlivosti. Pozdvihla pohlad k blizko stojacej poulicnej lampe, ktora sa od tej predoslej nicim nelisila. Myslienky jej miestami nedovolovali dychat, a preto povedala dost.
 
V tom momente jej hudba dazda omamila zmysly a doslova jej vnutila svoju krasu. Kazdym jemnym zvukom padlej kvapky menila jej usmev na stastny. Zabudla na ludi, zabudla na problemy, zabudla na tuzby, pretoze to vsetko prevalcoval a zrovnal so zemou pocit slobody, ktoru milovala viac nez bytosti jej podobne. Cim dlhsie tam stala, tym viac si pripadala ako sucast tych zvlastnych tonov, ako jedna melodia z radu nevycnievajuca, ba priam s ostatnymi posplietana.
 
No kazda piesen ma svoj zaciatok i koniec, nech je akokolvek krasna. Tak i dazd zacal ustavat a pred nou sa vynorilo zrkadlo. Podisla blizsie a nahliadla don. Stala v nom jej podobna, od hlavy po päty objata kvapkami, ktorej usmev pomaly mizol. Za nou stala jej minulost.
 
„You can’t see the world through a mirror“
 
A bola to pravda. Pozerala sa pred seba a videla za seba. S unavou sa nadychla, zavrela oci a pomaly ich otvorila. Zaplavena kopkou myslienok vybrala z vrecka mp3 prehravac a o kratky moment jej do usi hrala piesen s nazvom „Choke“.
 
„Writhing in love you swear
what you feel is real
Bending your every illusion
You fake it all too well
Numbing the mind rest inside
that hate left unspoken
Tasting the truth it's shy
afraid to be broken

And it's humbling
This pain you feel inside
And it's stuttering
These words that I must try

Seeing the unheard you know
that it cannot heal
Breaking the bonds you swear
that you swear to feel
Can you awake from sleep downed
you allow me to steal
Gagging on selfish hide
when you crawl to kneel

And it's humbling
This pain you feel inside
And it's stuttering
These words that I must try

And I'm choking on love
I made you feel“
 
Presla poslednych pätnast krokov, vkrocila do tmavej budovy a opatrne za sebou zatvorila dvere.

Krátke príbehíky a tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. len tolko ze..
    pesnicka imagine sa mi nepaci s jednineho dovodu.. ma strasne komunisticky text.. inak je to velmi zaujimavy napad takto sklbit text pesniciek a vlastnu tvorbu.. overall fajn
    publikované: 04.08.2007 00:18:30 | autor: pierre (e-mail, web, autorizovaný)
  2. 4 Perrie
    ..komunisticky? ..ok..
    publikované: 04.08.2007 00:25:11 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  3. hups
    prepac, sklbila som Ti meno, myslela som PIERRE :D:D:D:D:D:D:D:D:D
    publikované: 04.08.2007 00:25:40 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  4. lol
    no mne sa to pacilo a basta
    publikované: 04.08.2007 01:38:48 | autor: lol (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 4 Lol
    :D heh, aspon niekomu. Dakujem za komentarik
    publikované: 04.08.2007 20:58:23 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Uuuuuu...
    A rozmýšľam, že čo napíšem. Tak teda.. Mne sa realizácia takéhoto vskutku originálneho nápadu páči. Dávnejšie som aj ja chcel niečo podobné spraviť, potom som však zistil, že nestíham k pesničke napísať dostatočne vystižný text a myšlienok bolo strašne veľa. Za ďalšie, počúvam viacej inštrumentálne songy, kde moja fantázia pracuje na plno a ako opísať song, ktorý nemá slová? Noty? Dám song do pozadia článku, pričom aj tak ľudia nebudú stíhať čítať a nebude to dobre zladené?
    Každopádne sa mi to páči, prekonala si barieru, ktorú som ja neprekonal... ;)
    publikované: 09.08.2007 17:00:37 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. 4 xube
    :) dakujem za komentarik.
    No, noty by boli jednoznacne zaujimave :D
    Som rada, ze sa Ti to paci, mne sa to az tak velmi nepaci, bo text nie je uplne zladeny s textom songov, ale ak si ich pocuval, tak celkove posobenie songu by malo suvisiet s textom clanku.
    publikované: 09.08.2007 20:47:44 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. A tak... ty vieš
    I preto som vyslovil slová smerované k tomu, že mne sa to zatiaľ nikdy nepodarilo a tutiž som nehodnotil spracovanie, ale pochválil som snahu a pokus. Schválne alebo iba náhodou??
    - Záleži na tom? Heh, som ja zlý ;)
    A noty by síce boli super, ale ja nie som žiadny veľký virtuóz. Mne noty vôbec nič nehovoria, ale možno raz :P

    A ak by som to mal skutočne rozoberať, tak by to bol príliš dlhý komentár a to predsa nebudem robiť, veď kto by to čítal. Spokojme sa teda s tým, že mne sa to páči ;)
    publikované: 10.08.2007 05:52:15 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. :D
    no ako povies ty :) Ale ja by som si to precitala, aj keby to bolo na neviem kolko A4riek :D
    publikované: 12.08.2007 20:49:35 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014