Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Karty na stôl

Tak. A stalo sa to. Ostala sama. Samota. Zbožňovala ju i nenávidela. Ako jeho. Milovala ho i nenávidela. Nenávidela ho, lebo ho milovala, a to boli putá na jej rukách. Kvôli nemu sa snažila svoje chyby obmedziť na minimum, ale dial sa pravý opak – prerastali ju a množili sa ako baktérie.
 
Depresia. Slovo, ktorého význam spoznala veľmi rýchlo. Depresia, nie jedna, mnoho depresií, ktoré najskôr nevnímala negatívne, pretože veľmi dobre vedela, že len nešťastný človek toho vidí viac než šťastný, že začne inak vnímať hodnotu vecí, takmer keď už je neskoro alebo keď už je neskoro. Nuž, teraz už bolo neskoro.
 
Svet bol iný ako chcela aby bol. Ale aj ona už bola iná, len si to nedokázala uvedomiť. Nebolo to také krásne ako kedysi. Farby blednú. Svet sa jej sprotivil, všetci tí ľudia. Bola taká bezvýznamná, a predsa dokázala ublížiť mnohým.
 
Žiadne ruže, západ slnka, rosa, nádherné kvapky dažďa, úprimné kvetnaté vety, žiadne veľké veci, prekvapenia a maličkosti. Všetko plynulo tak rýchlo.
 
Veci akoby boli hmotné pruhy svetla rôznych farieb, ktoré pretekali okolo nej. Priamo sa jej nedotýkali a keď sa chcela ona dotknúť ich, rýchlo odstúpili.
 
Zlomený sen, a tak myseľ začala praskať ešte viac, nitky sa pomaly ale iste trhali. Nedokázala sa zmieriť s tým, že prehrala, ajkeď vedela prečo prehrala: príliš malo chcela vyhrať. Možno osud rozhodol za ňu, pretože chcela to, čo chcieť nemala, niečo čo by im obom mohlo ublížiť. Lenže na ubližovanie stačila aj ona sama. V tom bola dobrá.
 
Schizofrenik. Ty si moje ja a ja som tvoje ja. Sme ako ying-yang z oleja a vody – nemôžme byť jeden, vždy sme dvaja. Kladný a záporný, no keď šepkáš zlé slová, hráš sa na kladného a herectvo ti veru ide, ľahko ti uveriť, že myslíš to v dobrom. Teší ťa, keď ľudia trpia? Nemáš ubližovať, máš pomáhať!!!
 
Zvláštne ľúbiš. Je tvoje všetko. Ale veď on už nie je. Už nie si ani ty? Načo sa pozerať? Vyškriab si oči, možno uvidíš viac než predtým. Uvidíš iný svet. Uvidíš, čo všetko si mala. A teraz? Teraz sa pokús nájsť tú správnu cestu, ale ešte predtým definuj slovo „správna“.  
 

Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014