Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nebezpeční ľudia

na znak mieru
Svaly na rukách a krku sa mu hrozivo napli. Zaškrípal zubami. V jeho očiach bolo čosi, čo už každý dobre poznal. Možno práve preto sa všetci tak rýchlo stiahli do ústrania. Typický nervák, ktorý keď sa nahnevá, postará sa o to, aby to všetci jasne chápali. Vtedy to je ako s ohňom: najprv sa poriadne rozhorí. A potom zhasne. Je dobré stáť ďaleko od pahreby, neriskujete ani len iskričku. Samozrejme títo, nazvime ich nemierumilovní ľudia, mávajú zväčša veľmi pestrý slovník obohatený o nadávky najrozmanitejšieho druhu, čo len svedčí o ich inteligencii. Radi sa vyhrážajú (nie dvakrát zmyselne) a zrejme si myslia, že čím hlasnejšie budú hovoriť, tým lepšie ich budeme počuť, my ústav sluchovo postihnutých dedkov a babičiek s boľavými krížami.
 
Keď takýchto ľudí nahneváte, zväčša je úplne jasné, čo od nich môžete očakávať, tým pádom viete, čo máte robiť ďalej. Ale čo ľudia mierumilovní? Tak s nimi to môže byť horšie. Oveľa.
 
Rozhnevať mierumilovného človeka, tak nato musíte mať v prvom rade talent a na jazyku vždy tie správne slová (=buď hasiaci prístroj alebo benzín, zväčša to druhé). Pokojne to môžeme prirovnať k rúcaniu hrádze. Predstavte si priehradu ukončenú hrádzou, pod ktorou stojíte práve vy s vysielačkou v ruke, na ktorej je jediný červený gombík. Zvedavo ho stlačíte, ozve sa dunivé BUM a ani neviete ako, nesie vás prúd vody, ktorý vás zároveň topí a hádže o predmety rôznych veľkostí, hmotností, materiálov,...
 
Toto sa však stať nemusí. Kontakt medzi vysielačkou a výbušninou nemusí byť dobrý, stlačíte gombík. Nič. Žiadny výbuch. Vy sa priblížite, pozriete čo sa deje a zrazu sa vidíte rozporcovaní po celom okolí. Au.
 
Pri mierumilovných ľuďoch môžeme kľudne povedať: tichá voda brehy myje. Lebo niet človeka, ktorý by sa nedal vytočiť, nech je akokoľvek mierumilovný. Ak sa nám to teda podarí a vznikne z neho antimierumilovný, že svojím hnevom predbehne aj nervákov, očakávajte lokálny koniec sveta. Preto radšej pozor práve na nich a zbytočne ich neprovokujme. / posledná veta platí hlavne pre Ereliorel ;) /

Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. asi mas pravdu..
    ja som ale asi extrémne mierumilovný, mňa ešte nikto poriadne nenastval..
    publikované: 02.11.2007 19:35:16 | autor: Pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Bola tu reč o mne?
    Xi xi xi... (°.°)
    publikované: 03.11.2007 13:59:59 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. 4 Pierre
    ;) Zatial, Pierre, zatial
    publikované: 03.11.2007 21:18:39 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 4 xube
    :D urcite ano milacik.
    Ved ty si dost nevyspitatelny.
    publikované: 03.11.2007 21:20:10 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ako hovori Homer: Zatim nejhorsi den :)
    publikované: 04.11.2007 12:05:52 | autor: Pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014