Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Batcave party, piatok trinásteho

Bratislava, 13.3.2009
Po dlhom rozhodovaní sme s priateľom dospeli k záveru, že sa predsalen zúčastníme Batcave Party, z názvu ktorej vyplýva, že ide o gotickú akciu. Prvú v mojom krátkom živote.
 
Cesta vlakom nebola zvyčajnou cestou vlakom, teda pokiaľ vždy necestujete tak, že čupíte v gotických topánkach s 10 cm opätkom a minisukni v dlhšom kabáte v uličke so zošitom „Náuky o spoločnosti“ na kolenách a neučíte sa piatkové učivo. O istý čas sme sa presunuli do väčšej uličky, v ktorej nám chvíľku robil spoločnosť divný ujo, pre ktorého sme divní boli asi my. Po dvoch hodinách cesty sme sa dostali do prázdneho kupé, v ktorom sme však dlho neostali sami, zatiaľ sme preberali rôzne témy, z ktorých sa naša spolucestujúca podobajúca sa na jednu političku netvárila nadšene. Mohlo to byť aj tým, že bola skutočne tou političkou a my sme kritizovali slovenskú vládu, slovenský štát, Slovensko celé, čo zjavne nevnímala dvakrát pozitívne.
 
Slávny príchod do Bratislavy - komunistickej sivej otrasnej osady ľudí s veľmi domutovanou slovenčinou. V mysli sa mi objavila myšlienka, že nájsť Nábrežie armádneho generálna Ludvíka Svobodu bude asi ťažké, ale po pár opýtaní sa starších milých ľudí sme sa tam dostali ani nie za pol hodinu. Už len nájsť Sub Club. Do oblasti vnímateľnej mojim zrakom vkročili asi tri dievčatá, tak som sa k nim nenápadne a nevinne premiestnila a spýtala sa, opäť trpiac pri počúvaní odpovede tou ich natiahnutou slovenčinou. O pár minút neskôr sme už ja a môj drahý stáli pred Sub Clubom a mali sme asi hodinu aj pol čas, tak sme sa vybrali istým smerom, ja dúfajúc, že narazím na verejné záchody, ktoré som dovtedy nikde nevidela a Igor zjavne dúfajúc, že ich nájdem a prestanem mu píliť uši s tým, že sa potrebujem zbaviť mojich tekutých anorganických látok.  
 
Vzhľadom nato, že sme žiadne verejné WC nenašli, som moju krízu zakončila v tmavých kríkoch pod našim krásnym Bratislavským zámkom (hradom?). Čas ubiehal, prechádzali sme sa popri Dunaji a plánovali cestu domov. Zrazu hodiny odbili 21:00, a tak sme sa zjavili pred Sub Clubom, kde nás už čakala temná slečna, pýtajúc sa nás, či jej nepomôžeme vyprázdniť fľašu vína. Nie, my nepijeme. Ani jeden? Nie, ani jeden. Jej snaha nadviazať rozhovor bola zbytočná. Z jednej temnej slečny boli o pár minút dve, potom prišli temní chlapci s teplými hlasmi. Zbožňujem oslovenia typu: ty moja upírka. Pousmiala som sa na môjho drahého a vymenili sme si pohľady. Myšlienky toho druhého nám boli jasné, a hneď ako sa dalo sme vošli dnu cez železné mreže. Útulné miesto. Nasledovalo platenie: „tak dnes to budú tri eurá na osobu“ A inokedy? Dostali sme obaja pečiatky, pričom mal Igor poznámku, nech si dám tú pečiatku na čelo, na čo som mu odpovedala nech si ju dá na čelo on a aj na zadok.
 
Kráčali sme cez neveľkú, ale dlhú chodbu osvetlenú červeným neónom. Atmosféru dotváral vskutku príjemný zápach určite vždy čistých WC, na dvere ktorých sme narazili v tretej chodbe, nadväzujúcej na miestnosť so stolmi a miestami na sedenie, za ktorou sa črtala šatňa. Napravo bol bar a za ním parket.
 
Po odložení vecí sme si chytili dobré miesto na sedenie a priestory sa začali plniť v čiernom oblečenými ľuďmi, a tak som sediac na kolenách môjho drahého sledovala okolie, po čase ma prestalo triasť od zimy, miestnosť sa zapĺňala cigaretovým dymom, ľudskými hlasmi prehlušenými hudbou, ktorá bola samozrejme zle ozvučená. Nasávala som atmosféru, vymenila si pohľady alebo úsmevy s pár gotičkami, gotikmi, rozprávala sa s mojím drahým...A úplne zabudla na svet vonku. Čas plynul, ľudí bolo stále viac a viac, prišli i dvaja gotici s bielymi tvárami, pripomenuli mi old school gotiku, zjavil sa tu aj mladý pán v čiernej minisukni s tými chlpatými ružovými vecami na nohách, o ktorom som si najskôr myslela, že je dievča, keď bol otočený chrbtom. Boli tu ľudia výrazní, menej výrazní, vkusne upravení, nevkusne upravení. Hudba bola na začiatku celkom fajn, potom zahrali Bauhaus - Telegram Sam, ešte pár známych vecí (Miguel - Killer Klowns From Outer Space,  NimVid - Astronomicon,...) a ďalej sa mi hudba zdala byť jednotvárna a odbočujúca od gotiky. Ale ajtak som sa tam cítila dobre, mala som taký ten pocit, že áno, sem by som mohla patriť. Žiadna depresia, žiadne temné zazerajúce tváre - predstava mnohých ľudí o gotike. Keď sa čas pohol zase ďalej, prešli sme na parket a začali sa lenivo hýbať v tom jednotvárnom rytme, počúvajúc pieseň podobajúcu sa na tú za ňou i pred ňou. Potom sa priestorom začala rozliehať White Wedding v gotickej podobe a začali sme viacej tancovať, avšak pol jednej sa neodvratne priblížilo a my sme museli veľmi rýchlo odísť na autobusovú stanicu, nájsť náš autobus a rozlúčiť sa s čiastočkou nášho sveta. Ráno o štvrtej nás doviezol taxík k nám domov a náš stereotypný život začal zase plynúť ďalej.
 
Kiežby bolo takýchto dní viac.
 
A ešte viac ešte lepších dní.   


Niečo o mne | stály odkaz

Komentáre

  1. Tvoju submisivitu
    by si mala prebrať s tvojím psychológom.
    .........pretože nie všetku krvavé korene, vytrhnú ľudstvo z pekla........
    :))))
    take it easy
    publikované: 15.03.2009 16:57:53 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  2. 4 eneko
    Vskutku zaujimavy komentar, co konkretne Ta viedlo k danym myslienkam?
    publikované: 15.03.2009 17:03:51 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :))))
    môj komentár je jednoznačne rýpavý a mal za úlohu ťa zaujať a odpútať od bežných denných starostí:))))))
    veď píšem take it easy
    publikované: 15.03.2009 17:10:56 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  4. 4 eneko
    Dobre.

    Tak aj moj komentar bude "jednoznacne rypavy".

    Tvoj komentar je mimo temy, v tom pripade mozem lahko konstatovat jeho nezmyselnost, co len potvrdzuje hned Tvoja prva veta, ktora je v rozpore s Tvojim poznanim mojej osoby ;)

    Co sa tyka zvysku, pride mi ako rovnake plytvanie energiou, ktore sa prejavilo v prvej vete.

    Mas pravdu zaujal si ma svojim komentarom, ale nie v tom slova zmysle, v akom si asi predpokladal, prepac.

    :) Bezne denne starosti.. menuj nejake MOJE bezne denne starosti.

    Posledna vec: aky zmysel ma pisat komentar, ktorym chces niekoho vyprovokovat, ked napises take it easy? Trochu viac si protirecis, preber so svojim psychologom svoju rozdvojenu osobnost :)))

    A este nieco:
    :))))
    take it easy
    publikované: 15.03.2009 17:36:56 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Vera
    nemyslím si, že je môj komentár mimo témy.
    Už cestou vlakom sa podvoľuješ a kritizuješ všetko okolo seba.
    Gothika nie je len o čiernej farbe, čiernom oblečení, vysokých zdobených topánkach a výraznom mejkape.
    Gothika je životný štýl a tam čierne myšlienky nepatria.
    Po prečítaní tvojho blogu som chvíľu videl všetko šedé, prepáč, ale tak to vidím ja.Možno sa mýlim a ty si jedno príjemné a veselé dievča, ktoré sa na čiernu gothičku len hrá.
    :))))
    publikované: 15.03.2009 17:54:44 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  6. dievča zlaté
    splnila si zase to, čo hovorím, že ked sa do blavy dosype niekto z vidieka, krásneho dokonalého, plného verejných toaliet a krikľavofarebných domčekov, prvé, čo urobí, je, že skritizuje Ba pod čiernu zem. A najčastejšie tí, ktorí si ďalej od nosa nedovidia.
    Matahár - môj muž, by sa už v živote na vidiek nevrátil!!!
    To, čo som povedala, nemá s gotikou nič spoločné, gotike fandím, ale už na ňu nemám vek...
    publikované: 15.03.2009 19:13:43 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  7. 4 eneko
    Gotika takisto nie je o farebnom obleceni, dobrej nalade a TAKTIEZ to nemusi byt zivotny styl, zavisi to od konkretnej osoby a jej osobneho nazoru na danu problematiku. Nediktuje Ti ako sa mas spravat, ako si mas sadnut na stolicku, ani ci mas byt optimista, pesimista alebo realista, v depresiach alebo sa mas smiat.
    :) Nie som prijemne a vesele dievca, ked na to nemam chut - nebudem sa pretvarovat. Uvedomujem si az prilis iste veci tykajuce sa pritomnosti na tomto svete, aby som sa mohla vacsinu casu usmievat. Ak sa usmievam, tak ajtak pride niekto, kto mi to v podstate vezme svojou ubohostou a prinesie len dalsiu depresiu z vyspelosti a mudrosti ludstva.
    Zjavne si necital dvakrat pozorne, inak by Ti bolo uz davno jasne, ze moja vaznost zjavne nebude vyplyvat z nicoho ineho, len z mojho sposobu zmyslania, z inteligencie a informacii ulozenych v mozgu. Len nevedomi ludia dokazu byt "prijemni a veseli" tak dlho, aby si to o nich mohol prehlasit. Cize pravidelne a casto na verejnosti.
    KTO povedal, ze som goticka? Mozes podat nejaky konkretny dokaz o tomto tvrdeni? Mozes ma napriklad citovat alebo niekoho ineho, pri kom mozes dokazat, ze ma skutocne pozna? :)
    Prepac, ale mam taky pocit, ze si si len precital jeden clanok o gotike na wikipedii, a teraz ma tu ides poucovat o niecom, o com nevies dokopy nic. Tak ja sa len pousmejem a budem hrat, ze som nic nevidela, necitala, aby som ti nechtiac nenapisala nieco, co by Ta mohlo urazit. Ok ? Tvoj nazor mi moze byt ukradnuty a Tebe moj rovnako.
    publikované: 16.03.2009 21:08:29 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. 4 matahari
    Moja draha, bola som aj v inych kuskoch sveta ako je Slovensko, takze moj nazor vobec nesuvisi s miestom mojho bydliska. Ajtak si myslim, ze Bratislava nie je o nic vacsia dedina ako mesto, v ktorom zijem, len ma o par obyvatelov a metrov stvorcovych viac. Mentalita je v podstate vsade rovnaka, a ta sa odraza aj na uliciach a prostredi.
    Prepacte mi, ze pisem tak "komplikovane" pokusim sa jednoduchsie, aby to bolo lahko chapatelne. Chcela som tym povedat len tolko, ze som bola v hlavnom meste a je celkom zarazajuce, v akom je stave. Vobec tam neslo o to, ze je to nejaka Bratislava. Dufam, ze sa vam teraz neurony v mozgu pospajali lepsie a uz to dokazete vnimat takto.
    Gotika... urcite na nu vek mas, aj keby si mala 99. Vsetko je len na Tebe. Mnoho ludi - co sa pociatkov tyka - ostalo pri gotike dodnes.
    publikované: 16.03.2009 21:20:07 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Matahari zlatá...
    Čo tak starať sa o seba a svoje láznicke spôsoby? Alebo mi dokáž, že viete viac ako hovoriť o ostatných, že sú vidiečania. Vy paštikári ste presne ten typ ľudí, čo chce každému hovoriť ako sa má žiť, dokazovať ako sme všetci pomýlení a pritom sami žijete v omyle. Typický Europan. Zatiaľ ma však žiadny blávak nepresvedčil, že to tak nie je a to som ich už stretol dosť.
    "Ako tomu vy hovoríte...? Stanica...?" keď už niektorí blávaci nevedia, čo je hlavná autobusová stanica, tak si pripadám ako na planéte opíc. A skutočne som si tak pripadal..

    Pravda o Slovensku nie je ďaleko filmu Hostel.
    publikované: 16.03.2009 22:08:50 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ahoj
    neznamena, ze ten, kto je vesely, je na ukor svojej inteligencie na tom horsie ako ten, co je stale v spore s dianim... porozmyslaj, pripada mi, ze sa povazujes za prilis dokonalu. Opovrhujes ludmi okolo seba, lebo ich povazujes za nieco menej? To je tvoj problem, vskutku mozu byť lepsimi ako ich vnimas, prave svojim zmyslanim. Nikdy nevies kto-co vsetko skryva. Neznamena, ze ked sa usmieva je to kopka hluposti.
    PS: vypichla som to scasti, nie ze to bude o inom!
    publikované: 24.03.2009 22:50:40 | autor: tassona (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. 4 tassona
    Je zaujimave sledovat, ako hodnotis moju osobu... porozmyslaj, co o mne vies a co si mozes dovolit o mne povedat s tym, ze sa nemylis ;)
    Ak povazujem ludi za nizkych, tak nato mam asi zjavne nejaky dovod. Mam 18 rokov, s ludmi som v kontakte kazdy den viac nez si zelam. Snazim sa hodnotit ich spravodlivo, a prepac, ale nemozem si mysliet o niekom, ze je mudry, ked mudry nie je, len zato, ze by nim rad bol. Nemyslim si, ze som dokonala, ale dovolim si pouzit proti Tebe Tvoje vlastne tvrdenie: nikdy nevies kto co vsetko skryva :)))

    Zjavne patris k tym viacej sa usmievajucim ludom a rada by si bola mudra, v podstate si to "scasti vypichla" svojou reakciou negativne mierenou voci mne, co by sa nedialo, keby si patrila k "menej sa usmievajucim" ludom.

    Ak sa Ti nepaci moj nazor tak si uvedom, kto sa bude viac usmievat? Ten, kto toho vela vie alebo clovek nevedomy? Z nevedomosti vyplyva jeho usmev a z uvedomovania si mnohych veci vyplyva jeho zarmutok.

    Dufam, ze je to uz lahsie chapatelne a vsetko je jasne. Bohuzial, viac sa mi na taketo primitivne vysvetlovanie nechce plytvat energiou. Je to ako keby vidiaci vysvetloval nikdy nevidiacemu, co vidi. Ten nevidiaci to nema pochopit to tak ako vidiaci, kedze nikdy vidiaci nebol.
    publikované: 25.03.2009 19:50:01 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. pre Veru
    Nepochybne ta mnozstvo ludi moze predcit, i ked si uvedomuju zarmucujuce skutocnosti. Ty mozno hodnotis veci z jedneho hladiska, ja z viacerych sfer. Nik od teba nevyzaduje byt takou ako si. Nepotrebujem ta presviedcat o mojom rozume, mas mylne predstavy i ked uznam, ze mnohi sa usmievaju zo svojej hluposti, no akoby to bolo pravidlo? Patrim k tym, co sa radi usmievaju, ked na to maju dovod, ale nepotrebujem si svojimi slovami, ci spravanim nieco dokazovat. Ludi treba spoznavat, nebyt nevrlym, i ked niekym opovrhujes, pravdepodobne len z dovodu mensieho rozhladu, no co z toho mas? Prave jeden z tych odvrhnutych ta moze obohatit a je jedno ako. Dovol mi to prirovnat k skupinam ako chudobni-bohati. Hadam laicky vysvetlovat netreba ;) Vyzeralas byt chapave dievca, no tvojim dodatkom "primitivne vysvetlovanie", sa o tom da aj inak... Naznak vlastneho primitivizmu dokazovany na niekom inom? Dalej pouzijem, co si napisala "porozmyslaj, co o mne vies a co si mozes dovolit o mne povedat s tym, ze sa nemylis" ;) Ja sa staviam na stranu celku, nedelim.
    Tvoje tvrdenie, ze niekto by rad mudrym bol, mozno plati prave teba. Nemusis mat vo vsetkom pravdu. Mimochodom, 18 rokov nie je ziadny prezitok, no na to musi prist clovek sam ;)
    publikované: 26.03.2009 17:51:50 | autor: tassona (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Nebudem sa dalej vyjadrovat
    Nema to zmysel. Kazdy ma svoju pravdu.
    publikované: 26.03.2009 20:05:21 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. OMG
    Vera, nemilo si ma prekvapila...

    Nerozumiem, preco sa snazis VZDY niekomu nieco vysvetlovat, ked to vzdy dopadne presne takto: ostanes nepochopena a este budu tie nepodstatne veci, pripadne veci zle pochopene otacane proti Tebe. Chapem, ze sa im snazis dat sancu, ale pozri sa. Toto sa bude diat stale.

    Kedze sa nechces dalej vyjadrovat, dovol mi urobit to za Teba. Ajtak mi uz nemas ako zabranit.

    Tassona, daj si pohov, Tvoje komentare su mierne odveci- Tento clanok sa vola "Batcave party, piatok trinásteho" a nie "Podme sa navazat do auta len zato, ze ma iny nazor ako my". Ak sa Ti nepaci Verin nazor, tak nechaj tak, nikto Ta nenuti mat nazor rovnaky. Toto je jej blog, moze si tu pisat co chce.

    Autorku blogu ako-tak poznam, takze Ti o nej mozem nieco povedat. Taktiez sa pozera na veci z viacerych uhlov a ludom sa snazila davat sancu, ale energia do toho vrazana sa v drvivej vacsine nevracala.

    "mas mylne predstavy" Ano? Ale iba podla Tvojej pravdy. Ona Tvoj nazor neodsudzovala, tak prestan odsudzovat ten jej. Spravas sa ako malo decko.

    Co sa tyka toho, ze ludia mudrejsi sa usmievaju menej, suhlasim s Verou. Je to tak. A ak to tak ty nevnimas, Tassona, tak sa skus viacej pozerat na ludi a viacej si ich vsimaj. Verim, ze si dostatocne inteligentna, aby si nato prisla aj sama.

    "ci spravanim nieco dokazovat." Neboj, uz si nas presvedcila o svojej inteligencii, viacej sa snazis nemusis :))

    Pozri, ty si pri tej faze, ze ludi teba spoznavat, Vera je uz vo faze "spoznala som ludi a vzdy ked spoznam dalsich, je to o tom istom"
    Ak nimi opovrhuje, tak asi vie preco, zjavne to bude mat hlbsiu myslienku, aspon ja som o tom presvedceny. A taktiez to nikde nepovedala, teda som si to nevsimol. Nikde tu od nej nevidim vetu v spojitosti opovrhovat + ludmi, a ak nimi skutocne opovrhuje, urcite nie vsetkymi. Mala na mysli priemerne masy ludi, co zjavne dufala, ze bue jasne, ale bohuzial Vera, nie kazdy rozmysla na takej urovni ako ty :) Zvykni si ako ja.
    Vies, Tassona, ludia a to vacsina, nie su intelektualne zalozeni, ale samozrejme Tebe sa mozu zdat vyspeli, ak si na ich urovni a Tvoj rozhlad je znacne obmedzeny na vyssie intelektualne zalozene bytosti. :)) Teraz to uz dava zmysel!

    Ajtak is myslim, ze nemas pravo hovorit aka Vera je a aka nie, IBA ak ju poznas osobne. Slovom "poznat" myslim nie to, ze okolo nej kracas na ulici a vies, ktory clovek to je.

    Posledna vec: myslim si, ze nasa mudrost nie je priamo umerna veku. niekedy mozes mat viacej skusenosti v 18 ako v 30. Avsak tam neslo o toto. Slo o to, ze tych 18 rokov zije medzi ludmi, takze je zjavne, ze o nich nieco vediet musi. Budem dufat, ze budem pochopeny.

    Ale dobre som sa pobavil, Tassona, dakujem

    4 Vera: prosim nic po mne nehadz, ked toto budes citat, ale to pokusenie bolo velke ;)
    publikované: 27.03.2009 07:29:04 | autor: Seth (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. No..
    Myslim si, ze uz stacilo. Preto Ta, Seth, prosim, aby si sa dalej nevyjadroval.
    publikované: 27.03.2009 23:19:05 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. ach jaj :)
    Neviem, s akymi ludmi ste sa tu uz stretli, ale toto :))))

    V prvom komentari som napisala, ze sa drzim jednej veci, ktoru som si vsimla. Inteligencnu zdatnost mas asi na nizsej urovni, o com svedci prave sposob pisania ;) a ver, ze tiez som sa dost pobavila, ked niekto silou mocou CHCE a nejde to :).

    Vidno rozdiely medzi tebou a autorkou. Poznate sa, dava plus aj tym menej zdatnym, dakujem za dokaz a kvitujem. Hned skrtam, ze opovrhuje. SRY ;) Nemyslim, ze neexistuje clovek, ktory niekym neopovrhuje.

    Vera, dufam, ze aspon ty si pochopila zamer, ze clovek nepochybuje o tebe, tvojom mysleni a nazoroch, len ich chce spoznat, pretoze nikdy nevie, co ho moze ovplyvnit ci zmenit.

    Seth, nad Veru sa nevyvysujem, KLUD ;) Moze byt inteligencne vysie ako ja, ale aj nemusi. Všetko visi na diskusii. Tvoje clanky ma uz v minulosti zaujali a zavitala som sem opat.
    Je take zle spoznavat? Robi to kazdy. Vera nie je jedina co sa mnohokrat sklamala, no kazdy ma insiu hranicu. Myslim, ze som toho prezila az-az. Nikdy nie je na skodu mysliet si, avsak byt nad vecou a vytvarat si nazor... neuzavriet sa pre istu skupinu.

    Seth, poznam skutocne inteligentnych ludi a ver, ze su aj taki, co sa zo zivota tesia s usmevom. Kazdy je iny. Verin odlisny nazor ma zaujal. Nebol zamer presviedcat o mojej pravde, ale vediet ako bude reagovat na mnou pisane komentare. Nevylucujem, ze jej myslenie by ma neobohatilo.

    Skopirovane slova, mas mylne predstavy, sa tykali jej slovam na mna.
    Kde som odsudila Verin nazor? Privlastok " male decko" si si mal nechat pre seba, vzhladom na sposob ako sa ty navazas do mna. Nepripisuj svoje sposoby mne ;) neprosim o ne.

    Navstevnici blogov maju pravo citat ich, spoznavat osoby prostrednictvom clankov a pripadne polemizovat v diskusii... bud ustupit alebo sa zhodnut, ci snazit sa menit. Moja inteligencia sa preukazala v miere- dat moznost prejavit sa druhym ludom a neodsudzovat, bez okolkov napisat nazor a cakat na rozumnu odpoved. Seth, ty si to nepochopil!... Co ta tvoja? Reagujes neprimeranym sposobom. Nabuduce sa nemusis vyjadrovat, pretoze mna zaujima nazor autorky a nie tvoj.

    Mimochodom, ani raz som nepovedala aka je, len som napisala dojem, ona sa mohla vyjadrit... co ma potom mrzelo. Na pohlad rozumna osoba nechcela dalej rozoberat... ci uz teda nevladala opakovat dookola alebo nevedela reagovat, ci si nie je taka ista? Po tvojom prispevku verim, ze je to to prve.

    Zelam pekny den vam obom
    publikované: 28.03.2009 16:26:05 | autor: tassona (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Hmm...
    ...mala som tam ísť s vami...aj keď,bola by som tam ako päsť na oko:), takže radšej nie...
    Ale som rada, že sa vám tam páčilo...aspoň ste sa nejako zabavili. Škoda, že ste si nevzali foťák, mohla si mi ukázať nejaké exempláre:).
    Viem, že komentár píšem dosť neskoro vzhľadom na dátum zverejnenia článku, ale keď som videla aká podivuhodná debata sa tu rozbehla, tak som čakala, kým sa hladina vody neupokojí.
    Have a nice day/night
    publikované: 04.04.2009 17:03:05 | autor: Kaena (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Nuz...:)
    Nebola by si tam ako päst na oko, pretoze tam vela ludi neposobilo ze by mali s gotikou nieco spolocne. Ano, boli obleceni v ciernom a sice boli poniektori extravagatnejsi, ale to bolo vsetko.. Na mna tam ako gotici (moja predstava gotikov - toto je relativne) posobili asi tak traja, styria ludia a aj hudba bola taka ..rozna.. povedzme.. zle ozvucena, poriadne si ju ani nepocula, uz sa to blizilo k prahu bolesti :). Atmosferu cistej gotiky doplnal fakt, ze Sub Club je vyuzivany na viacej druhov akcii a teda aj tak posobi..aby prezil, lebo iste si i sama vies domysliet ako je to na Slovensku s gotikou. Avsak, vsetko som v danom momente ignorovala a nechala som si po mysli rozlievat pocit, ze je vsetko ok, ze sa citim dobre, ze je gotika tu a teraz, a ja mozem byt na chvilku jej malou sucastou. Bola to radost z nadeje, ze moznoze medzi tymi ludmi su ludia mne podobni, ze je mozne najst ihlu v kope sena.
    publikované: 06.04.2009 20:09:51 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014