Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Svinstvo!!

Jedného pekného dňa, keď sivá obloha a temný obraz sveta za mojím oknom dokonale odrážali moju náladu, som sa rozhodla pre celkom samovražednú vec. Bola som však zmierená s osudom, veď môj priateľ by sa mal vyskytovať kdesi v Beckove spolu s 3 ďalšími bytosťami z ich šermiarskej skupiny, tak kto mi zabráni? Melanchólia a hudba pripomínajúca pišťanie komára, ktorý každú chvíľu chcípne (Bauhaus – Mirrors Remains) pomaly ale iste zapĺňala moju izbu i moju myseľ.
 
A tak som začala. Najskôr som z môjho nemalého bordelu v skrini povyťahovala všetky potrebné operačné nástroje: ostré nožnice, zápalky, silon (rybárske lanko), ceruzku, papier, gorálky, háčik (nie ten rybársky) a očká z hliníka ponapájané na seba. Keď som to všetko zbadala, najskôr som mala chuť to odložiť späť, ale potom ma Bauhaus presvedčil, že sa to odkladať nebude, ešte som zbehla po časopis s oblečením, našla asi dvojcentimetrový obrázok náhrdelníka a začala si kresliť návod. Vzhľadom na veľkosť predlohy sa z nej nedalo veľa pochytiť, a preto som si skoro všetko musela vymyslieť sama, pridržiavala som sa však vonkajších tvarov náhrdelníka. Najviac času zožralo práve toto navrhovanie.
 Tu je návod. Nylon je silon, hore idú 4 (2 stačí pridať neskôr na 3.alebo 4. a 2. kruhu na oboch stranách, samozrejme) do stredu 2 a dole ďalšie 4. Pvrý kruh je z 11 (5+5+1), druhý z 13(6+6+1) a tretí z 15(7+7+1). Bočné kruhy: prvý z 5(2+2+1), druhý z 7 (3+3+1), tretí z 9 (4+4+1), štvrtý sú väčšie gorálky a piaty ešte väčšie. Vysiace šnúrky: striedanie veľkých a malých gorálok, počet závisí od každého vlášť - podľa vkusu. Ajtak vám viac povedia fotky než tento návod.
 
Keďže som si veľkosti jednotlivých častí navrhovala sama, je pochopiteľné, že som to asi trikrát prerábala, čím som zabila asi 2 hodiny. Ďalších pár minút som strávila hľadaním nejakých väčších gorálok a ďalších pár hodín vypočítavaním a skúšaním, pretože mi ich stále pár chýbalo. Ale všetko dopadlo dobre.
 Toto bola základná časť vzoru, ktorá sa opakovala.
..pokračujeme...
 
Keď som mala celú vec skoro dokončenú, zistila som, že je to nanič, pretože ten druh bielej, ktorý som použila, vo veľkom množstve nevyzeral veľmi dobre s použitou čiernou. Takže to boli ďalšie tri hodiny zabité len opravovaním približne polovice celého náhrdelníka. Neviem ako by to dopadlo bez tej melanchólie.
 
Potom prišla čerešnička na torte: Ten silon bol síce pevný, ale akonáhle sa dal náhrdelník na krk, istá jeho časť sa začala deformovať. Život je pes. Tak som tam nenápadne pozaplietala tenký medený či aký drôt.
 
Dokopy som to konštruovala asi tak od nejakej pol druhej do dvanástej v noci, tesne pred koncom som to vzdala, pretože už som ani nevedela hovoriť a točila sa mi hlava. Ráno som to dokončila a takto to vyzerá:
 A takto sa to dokašlalo. Presnejšie ja som to dokašlala.
 (áno, proti svetlu sa fotiť nemá, ale inak som vyzerala veľmi bledo a bol tam potom veľmi veľký kontrast medzi náhrdelníkom a krkom)
 
 Ajtak to nie je to, čo som chcela aby to bolo. Svinstvo!!

Iné | stály odkaz

Komentáre

  1. poviem asi takto
    Väčšina ľudí by ti tak povedala mať tvoje problémy....:D:D
    publikované: 17.08.2008 12:40:54 | autor: Zorfel (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Hmmm
    Len tak mimochodom, naschvál používam slovo gorálky(ajkeď je vraj české), lebo nenávidím slovo korálky. Fuj.
    publikované: 17.08.2008 12:41:48 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. 4 Zorfel
    A ja Ti poviem takto: väčšina ľudí by moje problémy určite nechcela mať. Pri mojom spôsobe života a povahe.
    publikované: 17.08.2008 12:42:57 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Vera
    Tie veci ktoré si písala sú pominuteľné. Možnosť zmeniť sa je vždy dostupná a vždy bola stačí si povedať že chcem. A netreba sa pýtať čo z toho budem mať keď sa zmením treba si položiť otázku koľko som ochotná dať za to aby som sa mala lepšie :).
    publikované: 17.08.2008 13:11:56 | autor: Zorfel (e-mail, web, autorizovaný)
  5. vera
    aj tak máš božskú trpezlivosť .
    P.S. aj sa bojím spýtať ako by si nazvala čudo , ktoré by sa nedalo nosiť .
    publikované: 17.08.2008 16:28:24 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  6. 4 Zorfel
    Myslis veci v tomto clanku alebo si cital aj nejaky iny a tym padom vies o mne viac nez to, co je v tomto clanku?
    Ja sa nemam preco menit a zmenit nemozme podstatu cloveka alebo si myslis nieco ine? Niekedy je dobre zvazit, co si mozme dovolit chciet. Podla mna je dolezitejsia otazka, ze na co sa zmenim, ale 100 ludi, sto chuti, ako jeden moj dobry kamarat hovori.
    publikované: 17.08.2008 21:52:47 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. 4 topas234
    Dakujem :) Asi som bola podvedome presvedcena o tom, ze to bude stat zato.
    Nakoniec sa to da nosit, uz je to poopravovane a nema to meno, ak chces,mozes to pomenovat ty.
    publikované: 17.08.2008 21:55:32 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. vera
    tento Tvoj model vo mne vyvolal pocit veštby z minulosti . takže pre mňa je to jednoznačne : Sibyla
    publikované: 17.08.2008 21:59:32 | autor: topas234 (e-mail, web, autorizovaný)
  9. 4 topas234
    Ano, chcela som,aby to malo taky nejaky nadych historie, mozno trochu vznesenosti a komplikovanosti. Vybrala si pekne meno
    publikované: 18.08.2008 17:08:52 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Mmmm...
    Tak to bol koment velmi vystizny k tomuto clanku a od velkeho charakteru.
    publikované: 23.08.2008 22:20:52 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014