Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chyby

Skrývam myšlienky za krivky písmen
Minulosť. Prítomnosť. Budúcnosť. Chyba, chyba, chyba. Ale prečo písať bezchybne, keď nevieme myslieť bezchybne? Bezchybne píše každý rovnako bezchybne, ale chyby robí každý iné. Rovnakosť je dokonalá, dokonalosť je rovnaká. Chyby sú ľudské, ľudia sú chybní? Áno, vadní sú. Hľadajú niečo, čo ani nevedia opísať, len sa domnievajú, nevedia to vysvetliť, tak ako to chcú nájsť? Hlupák má vraj šťastie. To by najskôr o tom ale musel vedieť.


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. Zaujímavé myšlienky v krivkách,
    dobre myslené, ak som to pochopila, ale: moja myšlienka nie je chybná, môže byť chybná iba odpoveď, zato táto myšlienka bude napísaná bezchybne.
    Chyby sú ľudské, ľudia sú chybní?==miešanie dvoch pojmov
    Ak sú ľudia vadní, je to chyba čoho, alebo koho?
    Hľadajú..... ale aj vedia presne opísať, presne určiť dimenzie a i napriek tomu to nenájdu, lebo zabudli zájsť "za roh"
    Hlupák má šťastie = možno preto, že blchy množia blchy, peniaze peniaze a teda i šťastie šťastie a to je práve paradox, že aj keď je hlupák, je šťastný.
    Príjemný večer
    publikované: 11.04.2010 19:44:34 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 4 vasilisa26
    Vopred sa ospravedlnujem za moje pre Teba mozno mierne chaoticke a nejasne zmyslanie, ale pokusim sa dostatocne jasne vyjadrovat, cim to mozem scasti napravit. Pekne poporiadku vysvetlim vsetko co som napisala:

    Nasa minulost, sucasnost, pritomnost je chyba na chybe, pretoze sme neponaucitelne tvory. Chyba na chybe su niekoho slohy, to je druhy dovod, preco je to skrtnute. Co sposobuje chybu v slohu? Nevedomost. Co sposobuje nevedomost? Nevedomost sposobuje chyby v zivote, chyby v nazoroch, rozhodnutiach trebars. Nevedomost je tym padom mind killer rovnako ako strach. Ale na druhej strane vediet vsetko speje k dokonalosti a slovom vsetko myslim VSETKO a dokonalost speje k strate jedinecnosti. Ak by sme boli vsetci dokonali, uz by dokonalost nikto nevnimal, boli by sme ako klony, v podstate by sme boli v takom bode ako v bode absolutna nevedomost. Mozno teda ide o hada pozierajuceho si vlastny chvost (ourobos). Pokracujem dalej: rovnakost je dokonala, preto neexistuje. Nic nie je rovnake, my to slovo len pouzivame, ale je to vlastne CHYBA, pretoze rovnakost vlastne nepozname, len veci vnimame ako rovnake. Ani dve rovnako dlhe ciary nie su rovnake. Kebyze mam elektronovy mikroskop dokazem to hadam na vsetkom, co sa da zrezat a podsvietit :)) Dokonalost je rovnaka - zase narazam na to,ze keby sme poznali dokonalost resp. boli by sme dokonali, boli by sme vsedni a aj vsetko by bolo pre nas rovnako vsedne. Chyby su ludske - to je bezna fraza, ospravedlnovanie chyb ludi tym, ze nie sme lepsi (ajked by sme mozno mohli byt), co povazujem za miernu chybu, pretoze vela ludi tym svoje zlyhanie ospravedlnuje a to je ako keby si povedala stenatu,ze je dobre, mile, poslusne, ked Ti ocika pol bytu. Ludia su chybni - narazam opät na ospravedlnovanie konania danou frazou + na to, ze ludia robia zbytocne chyby - napr. vyrubovanie pralesov, sposobenie vyhynutia uz mnohych druhov zvierat, privela emisii v ovzdusi atd - to nemozem ospravedlnit tym,ze chyby su ludske, prepac. Alebo to mozu byt chyby v ich osobnom zivote podmienene hocicim inym, len nie rozumom a triezvym zmyslanim. Takze potvrdzujem: Ano, vadni su, lebo sa nicia svojimi chybami, ktore ospravedlnuju vskutku uboho, ci uz v ich osobnom zivote alebo mozem hovorit za ludstvo a planetu Zem. Hladame nieco - zenieme sa dopredu, ale my vlastne nevieme za cim, bezohladne. Okrem rozvoja to mozme vnimat aj ako hladanie odpovedi na dosial nezodpovedane otazky + hladanie prave spominanej dokonalosti a podstatu pojmov ako sloboda, laska, mudrost. Bude to zniet smiesne, ale vela ludi k takymto pojmom Ti toho vela nepovie. Z toho vyplyva, ze to nepoznaju, poznaju len slovo. Ale bez vyznamu. Hlupak ma vraj stastie - narazam na to, ze sa vzdy nejak pohneme z toho miesta, kde to uz zacina prihorievat + Ti hlupaci, ktorych chyby su osudne pre cele ludstvo, maju stastie, pretoze ich nasledky sa ich len malokedy tykaju. To si ale neuvedomuju, pretoze si neuvedomuju svoje chyby a to,ze su hlupaci - o tom svedci posledna veta.
    Dufam, ze je to skutocne dostatocne zrozumitelne, niektore veci som kvoli tomu viackrat zopakovala.
    publikované: 12.04.2010 21:12:23 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014