Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mrzi ma to

Ale sucasne mi to nie je luto.
Moje spravanie je prejav ucty k vam. Preto sa na niektorych ludi neviem hnevat, nedokazem im povedat nic zle a ani im schvalne ublizit. A taktiez tazko prehltam, ked im ublizuje niekto iny, vtedy to vo mne vrie a som ochotna urobit vsetko, aby netrpeli. No su tu aj ludia, pri ktorych sa spravam ako sudca k obzalovanemu, ktory trikrat zabil.
Hovorim ostre slova, ten, kto ma pozna vie, ze sa slovami obhanat viem, ked chcem a plne si uvedomujem, ze slovami sa da najviac ublizit. Vtedy zrejme posobim ako nieco viac nez ostatni, akysi panovacny narcis chladnejsi ako kamen. Nie je to vsak moj zamer a niekomu ublizovat toboz nie. Niekedy vsak neostava ina moznost ako byt ten sudca. Niekedy je potrebne vykonat z isteho uhla pohladu nespravne veci, aby sa predislo este horsim. Takto si vsak moje konanie vysvetluje malo ludi a este menej to zrejme vidi. Nechcem hovorit, ze to bude tym, ze ma nedostatocne poznaju, skor to bude tym, ze v istych veciach mlcim, ktore zapadaju do inych veci a potom sa ludia jednoducho nevyznaju. Preto som sa rozhodla znova povedat nieco o sebe, nech v tom maju osoby, ktorych sa to tyka, tykalo alebo pravdepodobne niekdy bude tykat, jasno. Mozno si poviete, ze primalo rozmyslam a bezhlavo konam. Nie, ja vzdy velmi dobre viem, co robim, preco hovorim to, co hovorim. Mozno niekedy malo zvazim reakciu, ale to bude mojim nedostatkom poznania danej osoby. Zasadne nepouzijem slova ako „nerozumiem danej osobe“, pretoze by som klamala. Rozumiet mozme vsetci vsetkemu. Ale nemusime rozumiet spravne, to je podstatny rozdiel, ktory ma nuti spytat sa, ako je spravne? Tak ako povie dotycna osoba, ktora vlastne nemusi rozumiet nam ani sama sebe alebo je spravne tak ako uzname za vhodne my sami? Nuz zvazte.
Mozno sa pytate, akym pravom, preco ta ostrost v mojich slovach? Pre zboznovanu pravdu to zväcsa byva. Netvrdim, ze ja som sväta, ze som nikdy neklamala a nikdy nebudem. No ak ludia klamu ludi, skodia sami sebe. Nevidia to, mozno nechcu, mozno na to nemaju potrebne bunky, ale skor ci neskor sa to proti nim otoci a padne na nich lavina hnevu oklamanej osoby zmiesana so sklamanim a mozno smutkom. Cim neskor to bude, tym väcsi hnev. Ak toto ludia nevidia po strane dobra, bez dlhsieho vahania sa pustam po tej tvrdsej, horsej cesticke vyrovnana s tym, ze mozem ostat nenavidena, pripadne si „iba trochu“ pokazit vztah s danou osobou. Len nech zvitazi pravda. Nie, netvrdim, ze za kazdu cenu, samozrejme existuju hranice, ktore si netrufam prekrocit ani ja, no mozno su trosku vyssie nez by mali byt.
Tak a teraz preco mi trochu robi problem hovorit o sebe, ajked sa to snazim prekonat? Totiz, jeden dovod je strach z toho, ze to ludia pouziju proti mne a druhy dovod je, ze si pripadam ako clovek nudny, nezaujimavy a mozno s az priliz mylnymi nazormi. Z toho vyplyva cim viac ma clovek pozna, tym viac to zisti a nakoniec odide sklamany.

Niečo o mne | stály odkaz

Komentáre

  1. Čo sa týka toho úvodu,
    dá sa povedať prvé dva odstavce, tak presne toto som riešila včera v noci. Takmer totožné myslienky sa mi preháňali hlavou. Riešim jeden problém, pri ktorom je nutné použiť ostrejšie slová, pretože tie dobré nepomáhajú. Tak som sa do toho pustila. Verím, že to prinesie svoje ovocie...
    publikované: 14.08.2007 13:22:03 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  2. hmm
    aj ja niekedy pouzijem neprimerane ostre slova, ktore si potom neviem vysvetlit, lebo inak som celkom mierumilovny priatelsky clovek...:/
    publikované: 14.08.2007 15:05:13 | autor: kiinka (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Takže takto:
    Myslím si, že tomuto čĺánku dobre porozumie len úzky okruh ľúdí. Úplne možno iba sám autor. Jeho čaro však spočíva v zistení, že aj zložité veci sa dajú celkom úspešne ešte viac skomplikovať.
    Nie je super, že mladí ľudia vedia tak hĺbavo premýšľať? Určite áno, ale stará dobrá Occamova britva je tiež super.
    V poslednom čase som stále viac zaľúbený do prírody. Veronika - nabudúce, keď budeš mať chuť, môžeš napísať niečo o ničení a ochrane životného prostredia. To by bolo fajn :)
    publikované: 14.08.2007 19:30:17 | autor: Andrej (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ostre slova?
    no mne o tom hovor ..je to pravda ze pravda, a to myslim pravdivu pravdu casto boli.. casto viac nez akakolvek fyzicka boleest.. asi viem kvoli comu je tento clanok.. ale posobi aj vseobecne aj konkretne a je dlhodobo platny.. preto sa mi pacil :)
    publikované: 14.08.2007 19:45:21 | autor: Pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 4 v7kraska
    snad ano. :) Co sa ma stat, stane sa.
    publikované: 15.08.2007 16:53:35 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. 4 kiinka
    nuz, lenze ked ludia nechcu rozumiet tym primeranym neostrym.. co ine ostavA?
    publikované: 15.08.2007 16:54:47 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. 4 Andrej
    Myslim si, ze tomuto clanku porozumie kazdy, kto to pozna.
    A ja neplanujem o com budem pisat.
    publikované: 15.08.2007 16:56:08 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. 4 Pierre
    Lenze co boli viac? Pravda, sice kruta alebo loz a sklamanie z toho, ze nam klamal niekto komu sme doverovali? :)
    publikované: 15.08.2007 16:57:24 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ahoj Vera
    hm, tak neviem, či moje slová priniesli ovocie. Akurát tak hádku. Viem, že som to chcela povedať, a keby sa vráti čas, urobím to znovu. Macka som si musela zastať. Horšie je, že momentálne to neocenil ani on ani protistrana :(. Dúfam, že sa všetko vyrieši.
    publikované: 15.08.2007 19:41:45 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  10. 4 v7kraska
    Ahoi, tak to ma mrzi, ze to neocenil. Ale snad to raz uvidi tak, ako to vidis a myslis ty. A neboi, urcite sa to poriesi. Hlavne ak to bola hadka koli pravde.
    publikované: 15.08.2007 21:09:34 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. jasné, že to bolo
    kvôli pravde. To je na tom to najhoršie. A teraz som z toho vyšla najhoršia ja. Ach jaj, že ja sa vôbec snažím.
    publikované: 16.08.2007 09:05:03 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  12. keby som nevedela...
    ...ze co ta prinutilo napisat tento clanok, tak by som mu maybe az tak dobre nerozumela. Lenze kedze to viem, tak s tebou uplne suhlasim. Ja osobne nenavidim klamarov (Ale to myslim, ze kazdy. Ani klamari nemaju radi ked im niekto klame a pritom robia to iste) a clovek, ktory by mi niekedy klamal, aj keby len pre moje dobro, by v mojich ociach klesol. Strata dovery je totiz asi to najhorsie, co sa vo vztahu moze stat. A potom ten vztah ani nema zmysel.
    A co sa tyka toho, ze pouzivas ostre slova a "hras" sa na sudcu, tak k tomu ti poviem (resp. napisem) len to, ze niekedy sa uz inak neda. Ked nepomoze nic ine, tak co nam zostava? No povedat pravdu ovela tvrdsie ako je potrebne. Ja to poznam a vzdy ked som tak ucinila, nedopadlo to dobre. Ale aspon som bola spokojna s tym, ze uz je to za mnou. A Veri, este jedna vec. Urcite nie si nudny a nezaujimavy clovek. Ver mi.
    publikované: 16.08.2007 09:51:33 | autor: Kaena (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. oznam
    tak ja len tak pre info. Problém už je vyriešený. Všetko dobre dopadlo (hlavne vďaka tomu, že som to začala) a aj keď to nikto nepovedal(Maco sa neráta), všetci sú radi, že som to urobila :) Pekný deň
    publikované: 17.08.2007 10:05:02 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  14. pomoooooc
    ja vobec neviem o co to tu ide...fnuk....ale dufam ze sa verkin problem vyriesi....
    publikované: 17.08.2007 15:01:33 | autor: zuzana (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. 4 v7kraska
    No, dufam,ze Ta potesi fakt,ze ani ja som z toho nevysla najlepsie... :)
    A velmi ma tesi, ze sa Tvoj problem uz vyriesil :)
    Aj ja zelam pekny den
    publikované: 17.08.2007 16:51:34 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. 4 Kaena
    Dakujem.. Dost pomoze, ked to moje okolie vidi podobne alebo rovnako ako ja. Aspon niekto :)
    publikované: 17.08.2007 16:52:35 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. 4 Zuzana
    Dakujem, Zuzka, za komentarik..
    No ten problem mi viac nepatri ako patri :)
    publikované: 17.08.2007 16:53:46 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Vera
    neboj, ono sa to časom vykrištalizuje. Mne to ide čím ďalej tým lepšie. Už mi dokonca niektorí poďakovali :O. Pekný deň
    publikované: 20.08.2007 10:47:31 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  19. v7kraska
    No myslim,ze u mna to az take ruzove nebude, ale som velmi rada, ze aspon u Teba je. Momentalne vsak uz pre to nie som smutna, ani nad tym neuvazujem, bo ma jeden clovek chytil za ruku a dufam,ze ma dlho nepusti :)
    publikované: 22.08.2007 18:11:51 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  20. oooooooooha :)
    že prajem pevný stisk
    publikované: 23.08.2007 08:48:35 | autor: v7kraska (e-mail, web, autorizovaný)
  21. velmi posobivy a pravdivy clanok...
    publikované: 19.11.2007 23:16:39 | autor: photocorner (e-mail, web, autorizovaný)
  22. 4 photocorner
    ..Dakujem.. inak mas pekny blog :)
    publikované: 25.11.2007 23:09:42 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014