Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Život

Mladosť a bezstarostnosť.

A tak kráčam pomalým krokom ku koncu. Každý dotyk zeme pod mojimi nohami je sprevádzaný odbitím ťažkých kyvadlových hodín, šíriacim sa celým priestorom popretkávaným zrnkami piesku lietajúcich v prúdoch vzduchu, rozvírených suchým bezcitným vetrom. Kdesi v hlave zjavila sa myšlienka, jedna z mnohých, že snáď mala by som už skočiť z konca sveta do priekopy nezmerateľnej hĺbky, nech skončí tento nezmysel. Nerozumiem tomu. Nemôžem to urobiť. Prečo?
Je to slabosť? Strach? Alebo pokušenie? Je to nerozhodnosť? Je to posledný výkrik umierajúcej nádeje?
Neviem. Viem tak veľa vecí... Ale bolo, je a vždy bude viac tých, ktoré vedieť nebudem.
Moja myseľ sa búri.. Proti realite, proti všetkému. Je mi nepríjemný pohľad na ľudí. Hnusia sa mi i ja sama seba sa hnusím. Tá nízkosť všade navôkol.
Veď ži a nechaj žiť. Ale nechajú oni mňa žiť? Opäť cítim ako mi čiasi kostnatá ruka zviera krk. Moja?
Koľkokrát ešte mi bude vnútorný hlas našepkávať: počkaj, mlč a trp, čas zmyje z teba všetko blato, ktoré veľká voda doniesla...Koľkokrát sa ešte budem zobúdzať s prázdnym pohľadom so želaním zaspať večným spánkom?
Opäť stojím v tom zvláštnom priestore, vietor sa mi hrá s vlasmi, nakláňam sa cez okraj konca pustého sveta a pozerám do priekopy, všetko tečie okolo mňa a nič sa ma nedotýka. Keď zdvihnem ruku, aby sa ma nejaký pocit dotkol, s ľahkosťou ma ladne obletí a mizne v nenásytnej minulosti, požierajúcej prítomnosť, meniacej ju na svoj obraz.
Neviem nájsť svoj úsmev. V ničom, niet ho. Neviem vstať a kráčať ďalej, ak kráčam, škrípem zubami a príliš sa premáham. Ale tam na konci je tá priekopa a čaká iba na jedno správne želanie. 

Chcem veriť, že raz budú tieto myšlienky len spomienkou. Áno, som naivný človek...

 


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. ...
    Mala by si sa prestať cykliť a začať žiť.
    publikované: 09.05.2009 12:10:10 | autor: DH (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. .
    nemas nejaky kvietok v izbe ?
    publikované: 09.05.2009 12:52:28 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  3. 4 DH
    Definuj slova "zivot" a "zit"
    publikované: 09.05.2009 13:34:59 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 4 sygon
    Mam v izbe cincilu a jej kvety chutia, cize nie.
    publikované: 09.05.2009 13:35:43 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. hm
    a jak sa ti to stalo, ze sa ti hnusia ludia ?
    publikované: 09.05.2009 14:17:44 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Ako sa to stalo?
    Trebars takymi hlupymi otazkami... alebo tym, ze ludia su bytosti, ktore si svoju blbost nevedia uvedomit a pod slovom "zit" si predstavuju obmedzovanie inych svojou bezstarostou a pohodlnostou. A to je len zlomok toho vsetkeho "preco...". Nie vsetci sa s tym totiz dokazu zmierit tak rychlo...
    publikované: 11.05.2009 22:20:33 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. xube
    tak ti to otocim, SU aj TAKI hlupi ludia , ktori nevedia odpovedat na HLUPE otazky a pretoze si nevedia vytycit vlastny priestor NECHAJU sa obmedzovat alebo z neschopnosti to riesit, sa VZDIALIA, UZAVRU SA a ZANEVRU na okolie. Vynechavam poznamku o hluposti/nehluposti takeho cloveka, co o tom sudis ?
    publikované: 11.05.2009 23:32:43 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  8. sygon
    Toto je menienie podstaty perspektivy z akej sa na to chces pozerat. Ja sa na to pozeram z pohladu cloveka, ktory ked odhrnie zavesy a otvori oci, tak sa nemoze nadychnut. Vsade nejake propaganda, medialne klamstva, ludia ktori maju v slovniku iba tri vyrazy a aj tie su vulgarne. Ale najhorsia je ta hlupost, ktoru nam ponukaju, ktorou nam nahravaju, ale my radsej mlcime, lebo sami by sme sklzli na ich uroven. Neviem ci to nevidite, ludstvo ako keby chablo, upadalo. Moralne ale aj eticke hodnoty upadaju, ako keby nas na tom dejepise nic neucili, ako keby sme povinnu litearturu citali len kvoli listine, ktorej hovorime "maturita". Ked toto vidis, musis zanevriet, inak by si siel proti sebe... Nie je to teda chyba, ak odmietas prijat "normal", ktory normalny nie je.

    A otacat to mozes, na to mas pravo, avsak ja suhlasit nebudem. Ale ja nie som uzavrety preto, co si tu spomenul, ale preto co som spomenul ja. Ak sa na niecom zhodneme, tak je to o neschopnosti riesenia problemu, no nie z mojej strany. Par rokov je par rokov a na mentalitu to neprospieva. Bohuzial zatial som sa nestretol s ludmi, ktori by ma presvedcili o tom, ze ludstvo ide k lepsiemu. Takyto obraz mam mozno tak z niektorych fantasy filmov s happy endom.

    publikované: 15.05.2009 11:35:03 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014