Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Útes

Po dlhom čase zase.
Stojím na kraji útesu v bielom rúchu čistoty a so sklonenou hlavou počúvam šepot morských vĺn jemne sa ozývajúci z hĺbky podo mnou. Vietor skúša svoje sily a núti ma pritvárať oči, no viac mnou nepohne. Viem, že ciest je mnoho, no výrazné sú iba dve: vzlietnuť či skočiť? Áno, môžu mi narásť krídla, tento útes zdá sa byť vhodný na odraz do výšin. No ak sa odrazím, môžem aj spadnúť. Až tam kde sa šepot vĺn mení na krik a chaos. Môžem aj skočiť a zmazať chvíľku neistoty. Skončiť. A začať inde. No pýtam sa sama seba: nebola by to škoda po toľkej námahe dostať sa sem, na útes nie najväčší na svete, ale ani nie najmenší? Ticho po mojej otázke ma rozosmieva a viem, čo bude nasledovať: hra napísaná pánom Časom, chvíľka úsmevov, chvíľka sĺz, napätie a nakoniec samotná cieľová čiara. A až na nej sa môžem pozrieť za svoj chrbát na toho prašného hada, ktorý sa vlní k mojim nohám a zvážiť, či bolo správne po ňom prejsť. Ale to už pán Čas napíše novú hru.
 

Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. a možno
    by stálo za to vydať sa dopraVA,alebo doľava
    publikované: 05.05.2011 19:20:24 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. v zoroastrianizme
    bola vobec najvacsim hriechom a najvacsim ruhanim sa voci najvyssiemu Bohu - Ahura Mazdovi - samovrazda skoceni z utesu.

    Chronos je nelutostny, ale tato uvaha je napisana nadherne.. Zo mna vychadzaju vacsinou len zvratenosti a uchylnosti naproti tomu, preto obdivujem podobne diela..
    publikované: 05.05.2011 20:04:51 | autor: helloboy88 (e-mail, web, autorizovaný)
  3. 4 Helloboy88
    Nuž, skok z útesu nemusí symbolizovať len smrť, v tomto prípade som ním myslela dve veci: 1. naozaj smrť 2. len pád z vysoka.

    Ale ďakujem za komentár. Samozrejme aj Tebe, vasilisa26
    publikované: 09.05.2011 11:05:33 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014