Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sny

O snoch....a este o snoch

Je dobre mat sny? Mozno ano. Ked mame sny, mame ciele. Ked mame ciele, mame pre co zit. Ked mame pre co zit, sme stastni.

Alebo ked mame sny, mame ciele, mame pre co zit. Ale zrazu su sny az priliz nerealne. . . A niektori ludia sa ich vzdaju. Napriklad ja. /Asi privela nad vecami premyslam,ze ?/ :) Ale mozno stale snivaju potichu, len snivaju a jedneho dna na svoj sen zabudnu a pride novy, mozno lepsi, mozno horsi, predsa len sen. Sen ostava len snom. Nikdy sa nemusi stat.

Sen, vyznam druhy. Niektori ludia tvrdia, ze sny zobrazuju to, po com tuzime. Nesuhlasim. To akoze ked sa mi sniva, ze ma nahana zabijak s motorovou pilou, tuzim po tom, hej? Iste. (moja tajna tuzba, ale psst :D) Skor sa stotoznujem s nazorom, ze sny su vety nasho podvedomia, ktore nam chce prostrednictvom nich nieco povedat, mozno nas pred niecim varovat alebo nas poucit. Zalezi od toho ako si sen vylozime.

Ak si niekto mysli, ze sa mu nic nesniva, myli sa. Kazdu noc sa snivaju kazdemu jednemu clovekovi asi 4 sny. Je len na Vas, ci si ich dokazete zapamätat. Na zapamätanie snov existuje mnozstvo rad co presne robit. Mne pomohlo toto: ked sa zobudis, nehyb sa a nezacni hned mysliet na to, co si das na ranajky alebo kolko prace Ta caka. Najlepsie je neotvorit hned oci. Len pokojne dychat a snazit sa spomenut si. Nehybat sa koli tomu, ze ak sa clovek pohne, jeho mozog uz zacne uvazovat nad pohybmi, ktore chceme vykonat a sen sa strati ako kvapka vody v oceane. Niekedy este byva stastim, ze po niekolkych minutach snahy spomenut si, sen akoby naskoci do prednej pozicie radu myslienok a zrazu si spomenieme.. Ale na to sa netreba spoliehat. Jednoducho treba sustredit myslienky na to, ze chcem vediet oc sa mi snivalo. Ak si spomenieme, najlepsim riesenim je hned si sen zaznamenat. Vsetko co si z neho pamätame. Vsetky detaily, pocity, farby,... Mozno na vyznam prideme neskor. :)) Zelam vela stastia.

Zvlastnostou niektorych snov je to, ze sa nam sniva akoby dopredu. Nebudem tu splietat francuzske slovicka, bo sa mi nece rozmyslat nad tym ako sa to presne pise, prepacte. Par takych snov som mala. Je to dost zvlastne. Ked nieco robite. Uplne obycajne veci a spomeniete si na sen.. a zrazu viem, co kto povie a potom nikto nechape na com sa tak dobre bavim :D Naposledy sa mi to stalo v Krakowe v autobuse. Pozerala som sa von oknom. A tam bol obrovsky cumak a potom este jeden cumak. Bol to cumak macky a leva.. zrejme nejaka reklama. Potom taky zvlastny pocit. Tuto situaciu predsa poznam, teraz zacne kamaratka rozpravat o jednej babe.. a potom sa to uz odvija ako chce. Zvlastne, co budi moju zvedavost, ale odvtedy sa to uz nezopakovalo, bohuzial. Mozno inokedy.

Co sa tyka snarov..... Podla mna su nanic. Pretoze, ja neviem, napriklad vyhladajme si slovo zaba. Najdeme tam nieco ako ze budeme mat stastie v neviem com. Ale snar nemoze posudzovat vyznam sna alebo veci v nom zahrnutych podla jednotlivych casti, ale podla celku. Je uplne absurdne aby zaba znamenala svadbu ,alebo to, ze zajtra dostanem za 5 z matiky, nema to suvislost. Preto by si mal kazdy vylozit svoj sen po svojom, bez tychto kniziek. Ved snar nevysvetli pocity z tej zaby :D, nespaja ich s cielom sna.

Ak by niekoho zaujimalo, co sa sniva mne, thak v minulosti to bolo so starkou, ktora je uz 7 rokov mrtva, naposledy to bol sen, v ktorom sa so mnou lucila, ze uz musi ist, z veci, predmetov, pocitov a prostrdia v sne sa dalo vyvodit, ze sa znova pretvara na zivu bytost, alebo nieco v tom slova zmysle. Raz sa mi aj snivalo, ze som mrtva. Jediny sen, kde som umierala. Bola som mrtva a potom ma ozivili, neviem kto, ale toto mi nerobte :)) Potom su to uz take menej narocne sny, ako prechadzky po mrakodrape zvislo nahor s najlepsou kamaratkou pocas burky, atd atd.

Dneska Vam staci o snoch, aby ste sa neprejedli, papaaa :P


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. Sny
    Mne sa občas stane to, že si počas dňa náhodou spomeniem na nejaký sen z ostatnej noci, alebo dokonca ešte z predminulej. :)

    A pokiaľ ide o déjà vu, tam vraj ide o nejaké oneskorené reakcie mozgu, keď sa vnímaný obraz najprv zapíše do pamäte a až potom ho vnímame, takže sa zdá, akoby sme to už zažili, alebo tak nejak... čudné. :)
    publikované: 25.04.2007 22:12:45 | autor: Fever (e-mail, web, autorizovaný)
  2. 4 Fever
    Ja si spomeniem len rano, potom uz ee :))
    Mno a o déjà vu bolo uz vela teorii, taq si mozes aj vybrat, ze ktorej budes verit :))
    publikované: 25.04.2007 22:20:32 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  3. deja-vu
    no tak an to dejavu...uz sa mi par krat stalo ,ze sen co som mal sa mi o par dni,mesiacvo alebo rokov stal....a dost som sa cudoval...ale co take su sny,mozu prekvapit ale aj zarmutit....
    publikované: 25.04.2007 23:36:38 | autor: di3go (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Veronika!!!
    Zaujímavý článok si napísala... dá sa o tejto teme veľa diskutovať... ja osobne si myslím že sa nám sníva o tom, s čím sa cez deň najviac zaoberáme... včera v noci sa mi snívalo o mojej svadbe... potom som sa zobudila ale bola ešte tma... zaspala som a sníval sa mi nový sen o tom ako telefonujem s mojou láskou... zo sna ma vytrha pekná pesnička,započúvala som sa do nej ale prišla som na to že mi zvoní mobil... stlačila som zelený gombík a môj sen sa stal skutočnosťou... :).......... tebe sa čo snívalo naposledy???
    publikované: 26.04.2007 12:53:54 | autor: pestera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 4 Pestera
    moje sny vobec nezavisia od toho, nad cim uvazujem cez den. Snivalo sa mi s jedno babou zo skoly, ktoru poznam len z videnia. Neviem preco bola v mojom sne, ale drzala ma za ruku a nieco mi hovorila. Isla z nej pozitivna energia, mala som pocit, ze je to dobry clovek. Jeden z mojich asi troch snov, na ktory si spominam aj vecer, nielen rano :)))
    publikované: 26.04.2007 20:33:18 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. joj
    ja si moje sny vacsinou nezapamatam..ale to spominane deja vu mam pravidelne a dost casto..ale niekedy je to az velmi divny pocit...
    publikované: 26.04.2007 21:03:29 | autor: aurka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014