Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Samovražda

Predstava pre niekoho krásna a pre niekoho hrozná
Ostré biele svetlo preniká hmlou, ktorá zahaľuje nočné ticho všade navôkol. Vzduch je taktiež ostrý, nik sa neskryje pred jeho chladom. Odkiaľsi z tmy načahuje sa bledá ruka s dlhými čiernymi nechtami akoby sa snažila dotknúť svetlých lúčov, avšak márne. Unavené telo zrúti sa na zem.
 
Otvorí oči a pomaly vstane zo zeme. Jej dlhé havranie vlasy jej poslušne hladia chrbát. Vezme atramentové pero, kúsok papiera a začne niečo písať. Po chvíľke sa potichu vykradne z izby a pri jej návrate sa čosi zaleskne v jej ľavej ruke. Zhasne svetlo a vypne hudbu, ktorá sa doteraz rozlievala po izbe rovnako ako žlté mäkké svetlo. Potme nahmatá na stole papier, ktorý celý zapísala a odhrnie ťažké závesy.
 
Nastala noc, milióny hviezd zdobia nebo a kdesi na kraji sedí kosák mesiaca. Nádherné. Pousmiala sa, zaťala zuby a... A bolo. Kdesi v bruchu, blízko žalúdka ak nie práve v ňom pocítila tupú bolesť a chcelo sa jej kričať, ale nemohla si dovoliť zobudiť ostatných v dome. Opatrne zatiahla závesy a po stene sa zviezla na zem.
 
Takmer polhodinové umieranie, bolesti sa stupňujú. A ona? Ona hladí svoju čiernu mačku, ktorá doteraz ležala kdesi v kráľovstve vankúšov na neďalekej posteli. Pomaly stráca vedomie a zase vidí ostré biele svetlo, hmlu, tmavú noc.
 
Ráno, či skôr na obed sa na jej izbe rozleteli dvere a dnu vstúpila staršia osoba, akýsi tieň, ktorého výkrik otriasol miestnosťou. Oproti pod oknom sedelo dievča s hlavou nízko sklonenou až mu padali čierne vlasy do tváre, na ktorej vládol podivný úsmev víťazstva. V jednej ruke zvieralo pekne poskladaný kúsok papiera, ktorý už trochu nasiakol krvou, a druhú ruku malo pri mačke spiacej na jeho nohách. Pri výkriku sa čierne klbko srsti myklo a odskočilo nabok. Tieň podišiel k dievčaťu a trasúcou sa rukou opatrne vzal papier nervózne čítajúc:
 
Prekvapenie! Už ma nebaví každé ráno počúvať Tvoje šomranie a jeho primitívne reči, už ma nebaví cítiť sa vinná za niečo, čo ste vy urobili alebo práve nespravili, už ma nebaví pozerať sa ako nízko sa dokážete správať. Nebaví ma žiť s myšlienkou, že ľuďom vyhovuje nízkosť ani s myšlienkou, že múdri zabíjajú svoju múdrosť. A prečo to všetko? Pre nič. Tento svet je príliš odlišný od toho môjho, nepatrím sem, nepatrím k Vám a nikdy si na to nezvyknem. Dusím sa a smrť je jeden veľký nádych. Nebudem zodpovedná a nebudem myslieť na iných, ani vy nie ste takí, ako by som si želala. Ak chcete pre toto trpieť, trpte, ak nie ,tak nie. Ľudia zabúdajú a pri takmer siedmich miliardách sa na jedného človeka zabudne veľmi ľahko. O to ľahšie, keď mu nízki nerozumejú, pretože nemôžu a múdri sa mu smejú a rozumieť zjavne nechcú. Žila som tu 18 rokov a nenašiel sa jeden jediný človek, ktorý by mal rovnaký spôsob zmýšľania, podarilo sa mi nájsť len jedného, ktorý zmýšľal veľmi podobne a ak sme sa odlišovali, tak sme boli až príliš kontrastní. Nenávidím svet a ľudí, nenávidím seba a niekedy i vás.
Preto ďakujem, ale už tu nechcem byť. Stačilo. Nechajte si všetky moje peniaze a buďte šťastní, už nebudete mať dcéru, ktorá nie je taká, ako by ste chceli, pretože nemá vaše nízke názory (ak teda nejaké máte).
Moje sny nie je možné uskutočniť a moje ideály umreli.
Zbohom.
 
PS: Moju mačku darujte mojej najlepšej kamarátke, aby ste s ňou nemali starosti.Viem, že sa o ňu rada postará. 
 
Po dočítaní vykĺzol papier zo širokých prstov na zem a nasledovali všetky tie stereotypné veci, vyšetrovania, telefonáty známym, pohreb, veľa krvavočervených ruží, zlomené kamarátky, zlomení rodičia - matka na sedatívach a otec alkoholik, jej priateľ sa zavrel do izby a zase týždeň nejedol. Keď si pozeral maily, našiel jeden od nej z toho osudného večera. Bolo v ňom len toto:
 
Prepáč mi, nešlo to inak. Milujem Ťa. Teraz musíš žiť za nás oboch. Budem stále s Tebou. Živá alebo nie.
 
Na týchto pár strohých riadkov civel ešte asi hodinu, potom sa vrátil do reality a začal žiť svoj život tak, ako predtým. Jedného dňa, keď sa pozeral na jej fotky, to nezvládol a zabil sa.
 
"Koniec. Tak to je dôvod, prečo sa nemôžem zabiť. Som príliš zodpovedná a ikeď som narcis a bolo by to najjednoduchšie riešenie, nemôžem to urobiť kvôli ostatným, pretože mám svedomie", prebehlo jej mysľou.
 
Otvorila oči a pomaly vstala zo zeme. Jej dlhé havranie vlasy jej poslušne hladili chrbát. Ľahla si na posteľ a hladiac mačku zaspala. Sníval sa jej sen, v ktorom nemala pocity, uvedomovala si len, že jej vedomie sa rozpína ako vesmír a neunikne mu žiadna čiastočka, zatiaľ čo pre ňu už nepodstatný čas plynie ďalej. Bola ukrytá v tme noci, ona sama bola noc, ktorou prenikalo ostré biele svetlo.

Krátke príbehíky a tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. Preco...
    ked toto citam citim sa taka bezmocna???? Vies najst na nieco takto odpoved??? Lubim... chybas mi tu :P
    publikované: 30.12.2008 04:05:47 | autor: stewka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 4 stewka
    Ahoj moja draha. Ty sem este chodievas? To je od Teba velmi pekne (mne by sa to citat nechcelo).
    Mozno sa tak citis preto, lebo si tak daleko, ale nech Ta to, prosim, netrapi, to by ma mrzelo.
    Tiez lubim a tiez nam tu chybas. Ked sa vratis, som zvedava, ci na sebe budeme vidiet nejake rapidne zmeny... :)
    publikované: 30.12.2008 11:55:00 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. JASNE
    To ze nepisem komentar na kazdy tvoj clanok neznamena ze ich necitam... a to poctivo a pravidelne... len povecsine ked to docitam mam pocit ze moj komentar nech by bol akykolvek bude az prilis povrchny a hlupy tak radsej cusim...

    A neviem sice ci je to tym ze som tak daleko ale moze byt ze ano nehadam sa... nic to vsak nemeni na pocite prazdnoty a bezmocnosti ktore ma stale ubijaju... ale tak co uz... som prislaba na to aby som sa tak necitila...

    Dufam ze zmeny budu ale len k lepsiemu a dufam ze sa nezmenim na vecsiu mrchu akou uz aj tak som :P tak tot vse...

    ouuu a aby som nezabudla... STASNY NOVY ROK 2009 :P

    Lubim... chybas... papa
    publikované: 31.12.2008 23:52:22 | autor: stewka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 4 stewka
    :) No ako povies. Nemozem vediet, kto sem chodi a kto nie...A Tvoje komentare by neboli zle, ak mas chut sa k niecomu vyjadrit, pokojne sa vyjadri, ajkeby to malo byt povrchne. Ak vsak nemas co k danemu povedat,tak nepis. Nechcem, aby si pisala komentare len preto, lebo vies, ze ma to potesi.

    Nesuhlasim s tym, ze si slaby clovek. Slabi ludia konaju i uvazuju inak nez ty. ;)

    Taktiez zelam stastny Novy rok. Hadam bude lepsi nez ten pred nim
    publikované: 01.01.2009 22:12:01 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Okej
    Dohoda... ked mam co povedat tak vzdy poviem a zase raz za cas mi neda a moja pusa sa pusti na spacir ci chcem alebo nie :D takze by som sa nebala ze budem stale len ticho vies ako sa viem sem tam rozkecat a ani nie rozkecat ale rozpisat o uplnych kravinach a moje myslienky lietaju z jednej do druhej ale co uz so mnou... teda mozete ma zastrelit ked sa vratim alebo ubit vankusmi u mna v izbe :P... A to ze ta to potesi som nevedela ale tesi ma ze ta to potesi a naozaj budem pisat ked bude co povedat...

    Slaba som... ako konam neviem... snazim sa co najlepsie z mojho uhla pohladu co ale neznamena ze konam najlepsie z ineho uhla pohladu alebo celkovo... pochybujem ze konam ale tak snaha sa predsa ceni no nie?...

    Dakujem... aj tebe hadam bude dobry a este lepsi novy rok :P dufam ze lepsi alebo aspon taky ako ho chces mat... alebo aky si ho vytvoris :P... ILY
    publikované: 02.01.2009 00:17:08 | autor: stewka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. 4 stewka
    Ty si poklad, nielenze Ta mozme zabit, ale mozme Ta ubit/zabit u Teba doma :D To aby sme nemali zbytocne problemy s vybavovanim si nejakeho vhodneho miesta? Alebo mas rada domacu atmosferu? :))

    Keby si bola slaba, uz by Ta vela veci polozilo. Ak Ta nejake veci aj prinutili spadnut z vysky, v ktrej si lietala, po case si tam vyletela naspat. Nikdy nebudes konat spravne nai nespravne. Vzdy bude niekto, kto si bude mysliet jedno a niekto, kto si bude mysliet druhe.

    Z hladiska vseobecneho vedomia vesmiru dobro a zlo neexistuje, tak ako neexistuje pravda a loz alebo spravne a nespravne :)

    Moj oblubeny priklad:
    Vrazda je nespravna vec. Ale ked zabijes vraha, ktory zabil 1 265 543 nevinnych deti a chysta sa zabit aj Teba, je to spravna vec. Ten vrah mal ale mozno rodinu, ktora o tom nevedela, cize trpi. Je to nespravna vec. Mozno mal psychicke problemy. A mozno by vsetky tie deti urobili to iste keby vyrastli, keby ich nezabil, cize je to nespravna vec. Ale konal proti ludom. Takze spravna vec. Lenze proti cloveku si konala i ty. Teda nespravna vec.

    A takto to moze ist do nekonecna. Myslim, ze moj priklad dostatocne jasne vykresluje danu problematiku...vsak?

    Uvidime aky bude novy rok. Vsetko ma svoje pre i proti, ci je to dobre alebo zle ;)

    ILU 2 :P
    publikované: 04.01.2009 14:47:50 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014