Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pripravte si luky

Ak ste elfovia alebo Robin Hood. Ak nie, tak..

Ak nie ste elfovia ani Robin Hood, môžte byť ešte mnoho iných zaujimavých bytostí. Ak ste napríklad orkovia (alebo orčice), ostrite si sekery, ak patríte k trpaslíkom, berte tie najťažšie kladivá, nemrtví, taste vaše jedovaté meče, upíri a upírky, poriadne si zaostrite tesáky a tá hŕstka, čo patrí k obyčajným smrteľným ľuďom, berte do rúk niečo, čo buď dobre horí (molocov coctail) ale niečo, čím keď niekto schytá, len tak to nerozchodí (baseballová pálka). Tým náročnejším poradím benzín a zápalky, prípadne meče, berety, colty, desert eagle, thompsony, Ak-47ky, M-16ky, dynamit a iné hračky dnešných ľudí.

Prečo zvolávam stav ohrozenia? Zrazu sa všetci nahnú bližšie, aby lepšie počuli. Lebo sa začal nový školský rok! Ach to len preto? Ozýva sa šomranie davom vysokých i nízkych tvorov. Áno preto. Končí sa naša sloboda a privalí nás more kníh a informácií. Kto nechce ísť do školy, nech zdvihne ruku. Prečo sa všetci nehlásia? Nájdu sa totiž aj takí, ktorí by tam veľmi radi strávili hádam aj Vianoce.    

No je potrebné položiť si otázku, prečo sa nám nechce ísť do školy? Tu by sme mohli ľudí deliť do nespočetných skupiniek, lebo dôvodov môže byť mnoho.

Jeden z najčastejších dôvodov je lenivosť. Príliš veľká záťaž mysle organizmu škodí, no príliš malá taktiež. Ako sa jej zbaviť? Nuž, návodov môže byť veľa, ale ktorý zaberie práve na danú osobu, netuším, asi by sme si museli spísať na papier jej povahové vlastnosti a podľa toho usúdiť. Môžem však s pokojom na duši prehlásiť, že najlepší liek na lenivosť je tvrdohlavosť a silná vôľa. Pravda, týmito vlastnosťami nie je obdarený každý z nás, no nikde nie je napísané, že sa tieto vlastnosti nedajú získať. Vlastne z istého uhla pohľadu má tieto vlastnosti tak ako aj iné každý z nás, ale každý z nás aj inak rozvinuté. Niekto viac, niekto menej a ktosi tak, že sú sotva badateľné. Sú ľudia, ktorí ich, či už náročky alebo nechtiac, nerozvíjajú, ba naopak nechávajú hynúť. Možno sa na tieto slová len ironicky usmejete, že sa mi to ľahko píše, no konať je ťažšie, ale verte mi, že človek dokáže veľa vecí, ak to dostatočne silno chce a skutočne si to želá.

POZNÁMKA: Neberme do úvahy fakt, že v škole sa učia viac veci nepotrebné, než potrebné, veci, ktoré nevyužijeme a rýchlo zabudneme. Neberme do úvahy fakt, že v amerických školách by sme boli najmúdrejší z triedy, že deti sa tam učia menej a ľudia sa majú lepšie, zatiaľ čo tu je to akosi naopak, hlavne, že po Amerike toľko opakujeme. Tým nechem absolútne naznačiť, že Slovensko je ako malá dieťa, či sa snaží opakovať po teenageroch, aby zapadlo a bolo uznávané, keď na to nemá vek.

Druhý, mne o čosi bližší dôvod je nesloboda. Áno, škola nám nezakazuje chodiť von, či iné činnosti a vraví sa,že kto chce, čas si nájde, ale na všetko, čo chce, predsa len nie. Škola teda obmedzuje, kradne čas, hlavne ľuďom s príliš veľkým svedomím nato, aby to jednoducho zabalili a odišli si kamsi do baru. Škoda, že medzi nich patrím.

Ďalej by som mohla pokračovať antipatiou k skorému rannému vstávaniu a robeniu si domácich úloh,k istým spolužiakom alebo predmetom, profesorom, ale myslím, že tento článok je už dostatočne dlhý, skutočne by mi nerobilo problém pokračovať, no kto by to potom čítal? Môžem byť rada, ak sa vôbec niekto dostal až sem, k týmto slovkám na konci. :)

 


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. len sa tes sragora ;-)
    bude horsie. Napoviem => zamestnani nemaju prazdniny :-))
    publikované: 03.09.2007 22:44:26 | autor: rieper (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Ved isteze
    vzdy moze byt este horsie nez ako je :)
    publikované: 03.09.2007 23:03:00 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Nie som protivný? Tak teraz budem ;)
    A ja to už mám za sebou... che-che. Neboj zlato, ono sa to poddá, už len 3 roky + tie ďalšie roky života zabitého na VŠ a potom až do konca života pracovať a pracovať a ešte s väčšou antipatiou k životu ráno vstávať a žiť toľko nechceným stereotypom.

    Desím ťa? Prepáč, ale musel som niečo napísať.
    Áno, som zlý a ja to viem ]:->
    publikované: 03.09.2007 23:16:31 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. akože ok úvaha (?) ale..
    prečo si myslíš, že v Amerike sa majú ľudia lepšie? v Amerika ľudia (po prepočítaní na životné náklady) pracujú za rovnaký plat dvakrát(!) dlhšie (full time job+part time job po prípade nočné..).. a to nehovorím že žijú od výplaty k výplate a že majú na svoj "americký sen" tri hypotéky (auto, dom, vysoká škola dieťaťa) .. samozrejme nehovorím o všetkých, hovorím o väčšine, keďže predpokladám, že aj ty hovoríš o ľuďoch na vrchole Gausseho krivky.. Aj keď je pravda že na Slovensku stredná trieda, ktorá by mala byť podľa teórie základ ekonomiky, chýba..
    publikované: 04.09.2007 07:01:24 | autor: Pierre (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ty si aky optimista,drahy
    LEN tri roky,ze? A sa mi smej, neboi sa ;) ete bude aj dobje. :) Nechceny stereotyp je vsade okolol nas.
    No a ci ma desis? Samozrejme tieto fakty, ktorymi ma desis uz poznam, ale snazim sa pozriet sa na ne z ineho uhla pohladu, takze ma desis a sucasne nie :P ..Mas ete stale pocit,ze si zly? :P
    publikované: 04.09.2007 21:25:23 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. 4 Pierre
    ..Nechces mi este nahovorit,ze Amerika je chudobnejsia ako Afrika a deti tam hladuju?
    publikované: 04.09.2007 21:27:06 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. 4 Pierre 2
    Zas chudackov z nich robit nemusis, povedala by som Ti o tom vela, ale radsej som to vymazala, lebo to bolo prilis zamerane proti nim a miesalo sa to s hnevom za to, co spravili Indianom. Radsej to necham tak
    publikované: 04.09.2007 21:33:07 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. nie..
    z nikoho chudakov nerobim.. to o ocm hovoris boli rozhodnutia ich Vlad.. to je ako keby si hodnotila Slovakov podla Fica.. Tak isto nemozes sudit amikov podla Busha.. americky narod je ovela pracovitejsi nez slovensky.. nieze by som bol proamericky clovek.. ale toto je fakt.. tak isto ako sme si zvolili SmerDS+fica za premiera tak si zvolili americania busha za prezidenta (niezeby tam bola snalogia vyrazna, ale v Amerike je prezident nieco ine ako na Slovensku, ma omnoho vacsi vplyv na tvorbu politiky)..
    informacie viem z prvej ruky.. brat je v Amerike
    publikované: 09.09.2007 12:38:20 | autor: pierre (e-mail, web, autorizovaný)
  9. oprava
    analogia, nie snalogia :)
    publikované: 09.09.2007 12:39:12 | autor: pierre (e-mail, web, autorizovaný)
  10. Takze pracovitejsi?
    Ja by som povedal, ze vacsina trpi chorobou, ktorej sa hovori workholizmus, popripade trpia sialenou myslienkou dosiahnut co najviac. Su to chamtivci, sobci a nejdem radsej pokracovat. Tam nikto nehladi na nikoho a porovnavat Slovaka a Amika je hlupost a to uz len z toho hladiska, ze oba tieto narody su odlisne a k obom pocituje odpor. Ja viem a co som ja nieco extra? Nie nie som, ale zatial som nikdy nepocitoval nieco ako lasku k narodu, pretoze Slovaci su stado oviec a kedze sa pisalo o vacsine, tak sa v tomto smere obraciam prave k tej vacsine. Ale este vzdy je par ludi, co aj napriek svojej narodnosti su vynimkou a to plati aj o Amikoch... ale aby som uviedol este na pravu mieru jeden fakt - tak najpracovitejsimi ludmi ameriky su prave vyskoleni Europania, ktori tvoria ten stabilnejsi zaklad inteligencie toho "prepracovaneho" naroda.

    A uz len z principu sa nevyhovarajme na vladu, lebo kto ju zvolil?
    publikované: 15.09.2007 22:16:09 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. :D
    cawes verinka, absolutne teraz nemam cas, bo nahravam svoj prvy solovy album + praca a tak..takze si to nemozem precitat..i ked to tu kvasi uz dost dlho. Ale prisiel som si kuknut aspon nadpisy.. Nema tam byt Pripravte si luky? .. alebo to je zamerne zle? alebo by osm sa v clanku dozvedel ze to tak vlastne ma byt..ak je to tak, tak tento komment ignoruj :D no ale ked sa pozrem na klavesnicu a vidim ze i a u su hned vedla seba.. nieco vo mne , co ma aspon kapanek rozumu a predvidavosti mi hovori, skor nasepkava..ze to je chybicka :D
    chapes?

    lebo ja nie :D
    publikované: 17.09.2007 13:10:39 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ...
    Opäť by som chcel poznamenať, že namiesto kravín typu " Môžem byť rada, ak sa vôbec niekto dostal až sem" a "kto by to potom čítal?" by si radšej mohla skutočne ešte pokračovať v danej téme pretože sa často jedná o geniálnu myšlienku a čitateľ potešený vysokou kvalitou daného článku zrazu skončí niekde, kde by sa dalo ešte tak krásne pokračovať.

    BTW ten začiatok bol pekný zmot :)
    publikované: 01.09.2009 16:46:01 | autor: Nightmare (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. 4 Nightmare
    Je pre mna prekvapujuce,ze sa ti stale chce citat moje clanky :)
    publikované: 01.09.2009 21:14:04 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014