Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Papier a atramentove pero

Ked uz nic ine neostava

Jedneho obycajneho dna nicim sa nelisiaceho od ostatnych ho prestala bavit samota, a tak vzal papier a atramentove pero leziace pod kopou roznych nacrtkov. Nakreslil par nesuvislych kriviek, potom papier s mrzutostou pokrcil a hodil na kopu jemu podobnych. Vzal dalsi a zacinal si usporaduvat myslienky, cistit mysel. Nechal svoju ruku, nech si kresli, pokojne pozorujuc tahy pera. Zrazu sa zarazil. Nakreslil totiz nadherne dievca. Dievca jeho predstav. Vyzerala ako anjel. Zacal uvazovat, aka by bola. Asi dokonala. Ked dokreslil, podisiel stale uvazujuc k oknu , cez ktore vchadzal do izby jemny letny vetrik santiaci skoro vo vsetkych castiach miestnosti. Zacal fukat silnejsie, nebo sa zatiahlo a par papierov vzlietlo zo stola na zem.

Sklonil sa, ze ich pozbiera, no musel cuvnut. Totiz papier s dievcinou ligotavo svetielkoval a pomaly sa z neho dvihala ruka, potom druha jemna ladna ruka, az sa mu naskytol pohlad na krasne dievca krehke sťa motyl, nesmelo pred nim stojace lahko sa usmievajuce. Spravila pomaly krok k nemu a ich pohlady sa na chvilku stretli. Ta chvila akoby bola vecnost. Podisli k sebe a objali sa. Citil jej vonu, jej teplo, bola neskutocne skutocna bytost. Naklonila k nemu tvar a so zalubenym pohladom sledovala jeho pery i oci. Nato ju pobozkal a znova objal.

Pocitil obrovske stastie, tak nekonecne..Vedel,ze ju lubi z celeho srdca a z jej oci vycital tak isto velku lasku. Konecne prestal mysliet na vsetky vsedne dni cakania na tu pravu, na vsetky tie prazdne dni plne len dufania a postupneho uzatvarania sa do seba. Opät zacal citit a zit. Strhol zo seba vsetko to mnozstvo veci, ktore mu nahlodavali dusu a citil iba stastie, to krasne dokonale stastie, ktore existovalo iba pri nej. Vedel, ze pri nej dokaze vsetko a bez nej na to nema. Bol si isty, ze s nou chce ostat co najdhlsie, ako to len pojde. Pohladil jej nezne tvar a este raz ju pobozkal.

Potom vonku udrel niekde blizko blesk, a tak instinktivne otvoril oci. Sedel na stolicke s hlavou opretou o par starych casom poznamenanych knih od Shakespeara. Pri uvedomeni si navratu do reality ho zalialo obrovske sklamanie a smutok.Okno bolo dokoran otvorene, vonku slahal silny dazd a cast z neho kropila papiere popadane pod okennym ramom a rozhadzane vetrom. Bleskurychle vyskocil zo stolicky a vrhol sa na tu mokru kopu uz roztekajuceho sa atramentu. Smutne pozrel na jeden z papierov. Bolo na nom jeho vysnivane dievca. Vlastne uz nebolo, ostala po nom len modra machula, akoby jej tien, aj ten pomaly miznuci. Akoby opustila toto miesto a odisla niekam prec, na ine, krajsie miesto, mozno spät do jeho srdca. Akoby pomäteny vzal suchy papier a pero v snahe nakreslit ju znova, lenze uz nemohol, dosiel totiz atrament.

Smutne zvesil hlavu a na zemi pri stolicke zbadal maly biely kvietok. Potom dalsi a dalsi, viedli ho k oknu, za ktorym stale zurila neutichajuca burka. Tak teda k nemu podisiel a v dialke zbadal nieco biele vycnievajuce z tmavej noci, bliziace sa k nemu. Spoznal dievcinu z papiera a zavalil ho znova ten sladky pocit. Vlasy sa jej jagali, akoby ich osvetlovalo jasne slnko a ani kvapky dazda si netrufali padnut na tuto krehku bytost, aby sa nerozplynula v nic. Vystupil na okenny ram a zabudol na realitu. Kracajuc k nemu vystrela pomaly ruky a dotkla sa tych jeho. S usmevom sa otocila na odchod, zlahka ho drziac za ruku. Pozrela ponad plece do jeho nadhernych oci, on ju chytil pevnejsie a kracal za nou do tmy.

Odtvedy ho uz nikto nevidel, ostalo nevyriesenou zahadou, kam sa podel. Pri prehliadke jeho bytu nasla policia len okno otvorene dokoran, mnozstvo pokrkvanych papierov lenivo rozhadzanych po kutoch izby a popadanych pod oknennym ramom. Stol bol uplne prazdny, ostal na nom len jeden belasy, nepokrceny papier na ktorom bola nakreslena ona a pri nej on.


Krátke príbehíky a tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. krasny
    clanok, krasny koniec... pekne, velmi fakt pekne ;)
    publikované: 09.03.2007 13:05:48 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :D:D:D ja uz nemam o com pisaaat
    nic ma nenapada... musim si najst nejaku ... originalnu temu, bo takyxto veci je uz vela :(
    publikované: 09.03.2007 14:53:24 | autor: Ja (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. mam jednu temu ;))
    NAZOV JE ZE RADKIO... a bude to o tom ako ma lubis :D:D

    nie nie..zarty bokom

    mna uz tiez nic nenapada... najblizsie asi napisem kriticky clanok o skolstve :))
    publikované: 13.03.2007 11:19:37 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. :D:D:D o tom ako Ta lubim?
    :D:D:D taky nekonecny clanok mi sem nebude chciet ani vlozit :D
    publikované: 13.03.2007 22:06:06 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. .
    fakt ocarujuce :) krasa :)
    publikované: 11.04.2007 22:55:38 | autor: gothicc (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. GOTHIC
    dakujeeem :)))))))))
    publikované: 13.04.2007 09:48:38 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ...WOW
    Pripomenulo mi to pribeh z antickej mytologie o socharovi Pygmalionovi z Cypru, ktory si vyrezal zo slonovinovej kosti zenu a ta sa mu tak zapacila, ze sa do nej zalubil a modlil sa k Venusi, aby tej soche vdychla zivot. Tak sa stalo a socha uz nebola chladna, ale zmenila sa v skutocnu zivu zenu, s ktorou sa potom Pygmalion ozenil a mal s nou dokonca syna Paphosa :) Lenze ten tvoj pribeh je dojimavejsi. Citim sa ako male dieta, ktore si pozrelo ci precitalo nejaku peknu rozpravku. Je to velmi silny clanok plny estetickej krasy :)
    publikované: 05.06.2009 02:39:51 | autor: helloboy88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. 4 helloboy88
    Poznam ten pribeh, len tou Venusou si nie som ista...

    Kiezby stacilo len vediet kreslit :)
    Zivot by bol az prilis jednoduchy, ale mozno prave tym by sai skomplikoval este viac nez ako je to teraz
    publikované: 06.06.2009 23:16:42 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Mas pravdu..
    .. bola to Afrodita :) .. Venusa bola jej rimsky ekvivalent. ..v Egypte to bola zase Hathor, u Fenicanov Astarte, u Sumerov Inanna, u Etruskov Turan .. nuz, zivot treba brat taky aky je. Mono prave tym, ze je taky zahadny a nevyspytatelny nas nuti neurstale sa zdokonalovat a poznat ho lepsie.
    publikované: 08.06.2009 20:05:08 | autor: helloboy88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. 4 helloboy88
    Keby sme mali spisat vsetkych bohov, ktorych si doposial ludstvo vymyslelo, bola by to celkom hruba kniha... :)
    Zaujimam sa o dejiny, hlavne o Egypt, ale bohuzial, ked o tom nemam s kym diskutovat, lahko zabudam, darmo citam knihy..
    Niekedy mam pocit, ze cim viac sa clovek snazi spoznat zivot, tym menej mu to ide.
    publikované: 10.06.2009 16:38:06 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014