Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nohavice

Pre mnohých z vás bude tento článok dokonale povrchný nezmysel, ale chcem, aby ľudia, ktorí ma poznajú i ľudia, ktorí tu len tak blúdia, vedeli, ako uvažujem
Ak ste čakali trojstranovú úvahu o dokonalosti nohavíc s prílohou ich histórie, musím vás sklamať. Tento článok bude o jedných z nohavíc, ktoré sa od všetkých ostatných na tomto svete odlišujú jednou maličkosťou: sú moje obľúbené.
 
Mám ich už približne dva roky a spočiatku mi boli dosť dlhé, tak ich maminka podhla a momentálne sú mi tak akurát. Prežili toho so mnou skutočne veľa a keby vedeli rozprávať, nestačil by im jeden celý deň, kým by skončili. Boli so mnou keď som bola smutná, i keď som bola veselá, keď som v prvom ročníku na gymnáziu plakala v jedálni psychicky vyčerpaná s čelom opretým o chladné sklo stola, aj keď som pila v čajovni s kamarátkami čaj. Boli so mnou stále, bez reptania, krásne čierne, až začali blednúť a ja som ich v snahe ochrániť ich pred vyblednutou čiernou zatvorila do skrine na veľmi dlhý čas.
 
Pred mesiacom som ju otvorila a vybrala práve tieto nohavice. Návrat. Trochu sú obohatené o nevinné reťaze.
 
Vysvetlenie: Vzhľadom na to, že tieto nohavice ma poznajú najlepšie zo všetkých, rozhodla som sa dať im druhú šancu, málinko ich pozmeniť a sem-tam ich znovu obliecť.
 
Tak poďme krok po kroku:
Sú čierne a blednú, čo symbolizuje môj život: je čierny (nosím takmer stále čiernu) a bledne, raz bude taký bledý, až už nebude.
Retiazky naspodku som tam dala naschvál tak, že keď kráčam, začnú sa kymácať a narážať mi do nôh. Nie sú však ťažké, takže to nebolí – je to len symbol – symbol ľudstva, ktoré ma bije pri každom mojom kroku, kamkoľvek sa pohnem. Všetko robím zle. Keď kráčam po ulici, ľudia ma pri pohľade na mňa obchádzajú z trocha ďalej než zvyčajne, čo ma teší, lebo tým pádom sú povrchní nielen vo svojich myšlienkach, ale i navonok. Len deti sa pozerajú hlavne do očí a nie na to, čo máte oblečené.
Reťaze navrchu sú moje vlastné trápenie spôsobené vlastnou hlúposťou. Sú väčšie a ťažšie, pretože ja sama si spôsobujem najväčšie problémy, nie ľudstvo a spoločnosť. Len ja a moja povaha. Tieto ma síce „nebijú“, ale ťahajú ma k zemi. Až pod zem.
 
Tieto nohavice sú z logických dôvodov veľmi nepraktické pri behu, ale inak sú veľmi pohodlné a cítim sa v nich veľmi dobre. Môžeme ich z istého uhla pohľadu ponímať ako istý symbol niečoho. Prípadne niekoho. Ale to už nechám otvorené pre váš zdravý úsudok.

Niečo o mne | stály odkaz

Komentáre

  1. to bruško nebude od piva ;-) závidím :-)
    a čajovne ja tiež rád :-)
    pekný deň :-)
    publikované: 04.07.2008 07:52:55 | autor: Sagi :-) (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. 4 Sagi :-)
    :)) No.. od piva nebude, kedze nenavidim alkohol :))
    Ved nemas co zavidiet, len pravidelne cvic. Cim castejsie, tym lepsie. Nemusis vela, staci chvilku, napr. kazdy den a hotovo.
    Ked to zvladnem ja, zvladnes to aj ty :)
    publikované: 04.07.2008 18:15:02 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. No nedá mi, ale musím to povedať...
    Je zvláštne, že musíš vysvetlovať takéto - priam samozrejmé - veci. Zároveň je zaujímavé, že sa v tebe strojí zaújem písať o týchto veciach. Ja si totižto myslím, že ľudí tento článok nezmení a ako si sama napísala "pôsobí povrchne". Uznávam, snaha o vzájomné pochopenie, ale ja ti poviem čosi a verím, že to už dávno vieš: "Tí, čo chápať chcú, tí chápu... v inom prípade je jedno koľko toho napíšeš."
    A okrem toho, tvoje oblečenie je čisto iba tvoja vec. Zbytočne sa nesnaž ospravedlňovať alebo obhajovať symboly svojich nohavíc - vyznieva to viac pózersky - proste nos, čo sa ti páči a na to kto si čo myslí kašli...
    publikované: 09.07.2008 12:11:45 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ale inak... mmm
    ...chutné bruško... čo mi pripomína - NEPREJEDAJ SA!! ;-) Potom ti dám 2x toľko cvičiť. Smaozrejme počítaj aj s mojou účasťou :-D
    publikované: 09.07.2008 12:14:21 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014