Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kazdy z nas je osobnost

a vsetci sme nikto..... Ako vzdy, z jednej myslienky sa dostanem niekam uuuplne inde a potom sa snazim vratit s5 :))

V sucasnosti obyva nasu planetu viac ako 6,5 miliardy ludi. Zaujimave cislo. Kazdy jeden clovek je jedinecny charakter. Kazdy ma svoje pre a proti. Kazdy robi chyby. Kazdy zazil dobre i zle, chvile, ked chcel umriet a chvile, ked pred smrtou zamykal dvere na styri zamky.

Vzdy je dovod, preco zit. Ked chceme, aby ten dovod bol. Ak nechceme, tak nas moze obklopovat milion krasnych veci, ci ludi, nic nebude mat zmysel. Vsetko zalezi od cloveka a uhla pohladu. Ma teda zivot zmysel? Kazdy clovek ma sny a priania, ktore su jeho cielom. Ale co sa stane, ked ich dosiahne? Bude stastny. Ako dlho? Potom bude mat novy ciel, vyssi a takto to pojde az kym sa jeho psychicka cast natrvalo neoddeli od fyzickej. A mozno sa nevyberie po novej ceste, a bude zit vsedny, stereotypny zivot ako davno predtym, bude nim znechuteny a bude si nad tym lamat hlavu, ale nic nezmeni, nie ze by nechcel, ale nevie ako. Ostane mu len dufat a snivat. Je teda dobre dosiahnut svoje ciele alebo je lepsie vecne o ne bojovat? Lebo ak ich teda dosiahneme a zovsedneju, stratia svoj zmysel. Clovek si nikdy nevie poriadne uvedomit hodnotu veci, ktore ma. Zisti to az vtedy, ked ich strati. Niekedy je lepsie stratit, aby prislo lepsie, ale nie vzdy to tak byva. Ja si myslim, ze zivot zmysel ma. Ale to hovorim teraz, ked tu toto pisem. Spytajte sa ma, ked budem mat nejaku depku a odpovedou bude pravy opak.

Existuje vec, ktora nema dve strany? Vec, ktora nema pre a proti? Nie, je jasne, ze nie. Ale preco? Bola by taka vec dokonala? Moznoze veci maju len jednu stranu, ale clovek, aby si skomplikoval cas svojho bytia, pozrel sa na ne oboma ocami z viacerych stran a zdravo usudil, ze z jednej strany na ne svieti slnko zatial co druha strana je v tieni. Mozno by bolo lepsie tolko neuvazovat a mozno by bolo lepsie uvazovat viac.

Jedno je vsak iste: sila vole cloveka je jeho najväcsia zbran. Je silnejsia ako vsetko ostatne. Bez nej by tolko veci nedosiahol. Ona ho posuva dopredu i vracia dozadu. Lenze jeden clovek v porovnani s cislom 6,5 miliardy je nikto. Ale mozno tento jeden nikto zachrani tych 6,5. Mozno prave tento nikto vymysli liek proti rakovine, alebo AIDS a stane sa z neho niekto. Na istu dobu. Vrati zmysel zivota obrovskemu poctu ludi. Zmysel zivota, ktory uz nevideli, pomaly sa im zatvarali oci. Mnoho ludi ho nevidi, aj ked su zdravi a maju sa v podstate fajn. Mozno by im pomohlo, keby zazili nejaku udalost, ktora je krocik od smrti, aby ich osvietila a prisli na to, ze ten zmysel tu je, zacali si vazit zivot. Preto je dobre, ze maju veci aspon dve strany. Vsetko zle je na nieco dobre (a vsetko dobre je na nieco zle :D )

 

Poznamka: Ja koncim dneska, sak sa pozrite,ako vyzera tento clanok, moje myslienky sa cez seba preryvaju, skacu a plazia sa a kazda krici : napis mnaaa.. nie mnaa... nie napis mnaaa... mnaaaaaaaa.. tieto okolo nie su take dobre ako ja, vyber si mnaaaa. nepocuvaj ich, ja som Tvoja prvorada myslienka,... a potom sa zacnu predbiehat a bit a pletu sa do seba, ako zachlepene vlasy. Sa raz nastveeem, vezmem noznice a cvak. Prestanem uvazovat. No, to sa budem musiet asi zabit. Nevadi, bude vas tu len 6,49 miliardy periodicky :D:D:D:D:D:D:D ... Dobre, dobre, idem radsej cvicit, bo je to tu strach a hroza a kazde pismenko ich iba zväcsuje. Uz by som asi mala napisat nejaky poriadny clanok, ze? :( Keby bol cas :) Ale najde sa :) Aj daka dobra tema snad. :) Saq vzdy je o com, len to dobre podat......  


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. ehm
    nejako nevnimam.. som si to precital a nepamatal som si o com bola predchadzajuca veta, ked budem ok si to este raz prejdem.. inac, okrem myslienok ti tam krici aj par pravopisnych hrubiek :P taky nezvyk od teba. Nemusis ma pocuvat, kludne si ich kontroluj ;))
    publikované: 28.03.2007 14:05:52 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. noooo
    Vera, mas tam velmi pekne myslienky, ale tak asi v polke som stratila nit...fakt prepač.....ale ked si nevsimam to, že som sa stratila, tak par myslienok na mna dost zapôsobilo :)
    publikované: 28.03.2007 15:33:12 | autor: 9dzaja9 (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no viete,nooo
    ja pisem..no.. akozeee... kebyze to citam, tak sa v tom tiez asi stratim, kebyze to nie su moje myslienky,....
    Prepacteeeeee za moje divne pomotane zlozite zmyslanie, ktore ide zo Zvolena do Ziliny cez Australiu.
    publikované: 28.03.2007 17:57:15 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  4. aale
    no akoze neviem..ale ja som to pochopila a ni som sa nikde nestratile (aspon myslim teda)..inak verka pekne myslienky..take ake mas len ty..a sorry ale tie hrubky:))))
    publikované: 28.03.2007 18:17:16 | autor: aurka (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. diki, Zlati :))
    diki diki diki diki diki Ti čumáčku :D:D:D
    publikované: 28.03.2007 18:46:46 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  6. verka
    pekne pekne,aj ja sa nad tym zvyknem zamyslat..len som si to vsetko este v sebe neusporiadala :)
    a ja ti toe hrubky odpustam :)
    publikované: 30.03.2007 10:10:51 | autor: kari (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. KARI
    dakujem za odpustenie ;)
    publikované: 30.03.2007 11:17:39 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Vera!!Si super
    ja viem že ti to hovorí a píše keždý ale je to pravda...
    Si fantastická a radkio tiež
    Ste super párik a máš super slovnu zásobu
    publikované: 01.04.2007 14:33:39 | autor: pestera (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. PESTERA
    No, hm :) veci sa maju trosku inak :) Vacsinou ma ludia nepochopia alebo ma pochopia inak a potom posobim ako sebec a narcis... (pockaj, sak ja som sebec a narcis, thak nic :D ) ..
    Ale ajtak dakujem, som rada,ze sa aspon niekomu pacia tieto moje clanky.. viem,mohlo by ich byt viac, ale nejak niet casu alebo ma napadaju len veci, ktore sa nedaju dobre rozvijat. Snad to bude v blizkej buducnosti inak.
    A dakujem za to "ste super parik", fakt potesi, ked to aj ini nevidia negativne koli tej dialke
    Noo a ta moja slovna zasoba sa bude musiet obohatit, bo to nie je,co by to malo byt . :)
    publikované: 01.04.2007 21:06:44 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. veri veri..
    nebud taka skromna ;))
    publikované: 02.04.2007 14:45:06 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. neboj...
    Aj ja som sebec a uplný narcis a podľa mňa je z časti každý sebec a narcis.Sorry že ťa všade straším(na rdkiovej stránke i na tvojej)
    V pohode môžeš uveriť,že nie len mne sa páčia tvoje články!!!článkov je tu dosť a chápem že ťa niekedy nič také nenapadá čo by sa dalo napísať.Však aj ja píšem básne i príbehy(daľeko nie som taká dobrá ako ty) a už mesiac som nič nenapísala lebo ma nič nenapadlo
    Ak budeš veľa čítať,budeš mať ešte lepšiu slovnu zásobu ale podľa mňa na nej nit čo zlepšovať
    publikované: 02.04.2007 16:10:31 | autor: pestera (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. RADKIO
    saq ale to je pravda.
    publikované: 02.04.2007 17:14:04 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  13. PESTERA
    Ano, kazdy je kusok sebec, predsa sme len ludia.
    Aaaa, nestrasiis, si rada citam Tvoje komentare :)
    Budem sa snazit pisat viacej veci, vsak idu prazdniny, bude inspiracie az az, mozno pojdem na casting, uvidime, ako bude :) ..
    Tie Tvoje basne a pribehy by som si rada precitala, len nejak neviem kde.. mohla by si mi poslat nejaky link na ne? alebo mi ich poslat? Iba ak chces, samozrejme :) Drzim palceky, nech sa Ti v mysli zjavi tolko napadov, ze nebudes vediet, ktory skor napisat.
    A s tym citanim mas, ako inak, pravdu. Snazim sa citat, ale vacsinu knih mam prave v kompe a tie nemozem hocikedy citat, tie co su doma, su uz precitane, asi zajdem do kniznice, bo co. :)
    publikované: 02.04.2007 17:20:52 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  14. btw
    bose veronik , uz si zapni to icq :D
    publikované: 02.04.2007 17:24:16 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. RADKIO
    ...kedy?
    publikované: 02.04.2007 18:35:41 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. ved ja viem
    S knihami som na tom rovnako ale stále si našporím na novu knihu a potom čítam ale neviem prečo vlastne nejdem do knižnice.
    Ak mi dáš e_mailovu adresu,pošlem ti nejake tie básne ale len ak budem mať čas.Ako sa volá tvoja činčila???Od kedy ju máš...no proste o nej napíš nečo
    publikované: 02.04.2007 20:37:45 | autor: pestera (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. moja adresa je Sekhmet@inMail.sk
    činčila sa vola Jinny..samicka, 6rokov, sivej farby. Dostaal som ju ako darcek. Jej rodicia boli cnicily, ktore mali ist na kozuchy, ale ujo co tam pracoval si odtial tie cincily bral a darovaval ich ludom... a tak sa dve dostali aj k maminkinej kamaratke a mali malinke noo a jedno z nich je ta moja cincila :)
    publikované: 02.04.2007 21:13:21 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. už mám...
    už som ti napísala a ak si to prečítaš,napíš
    publikované: 04.04.2007 15:39:57 | autor: pestera (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. ... diki.
    :)
    publikované: 04.04.2007 22:02:53 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. PESTERA
    podla mna je to velmi pekne..a ten nadpis k tomu sedi.
    publikované: 04.04.2007 22:18:08 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014