Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hlúposť vládne svetu

V tomto článku nie je nič, čo by ste sami nevedeli
Hlúposť je ako parazit, ktorý sa ľahko šíri. Je v každom z nás. Neexistuje žiadna imunita, ktorá by nás pred ňou dokázala ochrániť. Nech akokoľvek veľa cvičíte, nech je prísun vitamínov v podobe informácií akokoľvek veľký, vždy toho budete viac nevedieť než vedieť. Vždy ste pacient a zostanete ním dovtedy, kým sa nedostanete na vyššiu úroveň vedomia, kým neumriete, čo je pravdepodobne nemysliteľne ďaleko od tejto chvíle. Bohužiaľ či bohudík? To už nechám na vás podľa toho, ako vnímate život. Niekto ako šťastie, niekto ako smolu. Možno to závisí od uvedomelosti človeka, ale určite to nie je jediný bod, podľa ktorého sa buduje celý názor na život každého z nás.
 
A myšlienka sa prelína do inej myšlienky ako sa hlúposť dokáže prelínať do inej hlúposti. Je ako burina, čo rastie rýchlo a za takmer akýchkoľvek podmienok, zatiaľ čo keď chceme pestovať krvavočervené ruže a múdrosť, potrebujeme nato veľa trpezlivosti, mnoho času a ešte viac starostlivosti, ak totiž nekvitne, tak vädne.
 
Potom stále nad nami visí otázka: chceme byť múdri aj pri veľmi pravdepodobnej realite a to tej, že nebudeme kvôli tomu šťastní? Zase si môžete každý odpovedať sám a verím, že sa všetci nezhodneme. Ja osobne uprednostňujem múdrosť pred šťastím, takže radšej budem múdra a trpieť ako šťastná a nič nevedieť. Prečo? Túto otázku zbožňujem, škoda, že sa ju ľudia pýtajú tak málo. Pretože som možno trošičku komplikovaná osoba a také šťastie by mi nestačilo ani pri tak nízkej úrovni môjho vedomia a po čase by mi mohlo zovšednieť, ale takto môžem mať múdrosť, ktorú mám rada, čo vysvetliť nedokážem, keby vás zaujímalo, jednoducho to tak je, a súčasne môžem poznať chvíľkové šťastie, ktorého hodnota rastie práve preto, že je chvíľkové. Taktiež sa na veci pozerám zväčša z viacerých uhlov pohľadu, a preto vidím niečo dobré aj v tom, že môžem trpieť, kvôli tomu práve myslím. Čím viac som nešťastná, tým viac myslím. (Zvyčajne len človek nešťastný sa zamýšľa nad tým, prečo je nešťastný – hľadá dôvody a riešenia narozdiel od človeka šťastného, ktorý je šťastný ,že je šťastný a vôbec to nijak viac nerozvetvuje, čím nechcem povedať, že nebývam nikdy šťastná, veď mám svojho drahého, ale sami viete ako to býva)  
 
Preto sa už, prosím, toľko nedivte, keď ma vidíte kráčať po ceste/chodbe/chodníku so sklonenou hlavou, prípadne si nemyslite, že som smutná len zato, že tak môžem pôsobiť. Môže to byť len moja hlúposť. :) 

Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. hm, hlúposť...
    ..ľahko uspokojíš nevedomého, ešte ľahšie rozumného, no hlupáka s malými vedomosťami nedokáže uspokojiť ani boh...
    myslím, že som skôr nevedomá ako hlúpa,...povedzme O_ô
    publikované: 20.05.2008 22:06:30 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Este skor, nez ma nebude...
    Nemyslim si, ze mudrost je lepsia ako stastie. Nepatrim k ludom, ktori stastie vymenia za vedomosti, ktore aj tak zabudeneme. Najskor si ma odhadla zle, ja nemienim byt tvoja konkurencia. Ja uz davno nehladam odpovede na otazky, na ktore odpovede nie su - toto som uz davno prekonal. Na svete existuje mnozstvo informacii a nepoznam cloveka, ktory by obsiahol vsetky a pochybujem, ze sa to niekomu podari. Ale to nie je dovod na kapitulaciu!

    (Teraz budem hovorit na urovni mnou obsiahnutych vedomosti za 20 rokov biedneho zivota, preto to ber ako neoverenu teoriu, ale ako precitane texty):
    Mudrost nie je stav vedomia, ktory sa prenasa do posmrtneho zivota. To co sa do posmrtneho zivota moze preniest je stav mysle silne prepojeneho s dusou. Nikto nemoze s istotou povedat kolko informacii si dokazeme do posmrtneho zivota vedp,oe preniest, ale podla vsetkeho to nie je vela - mozog odumrie a snim aj vsetky informacie v nom uchovane, dokonca aj pocity a cely charakter cloveka. Ostane iba dusa (co je z hladiska kvantovej fyziky iba udaj vo vesmire) a vedomie (samotny udaj, udavajuci charakter duse), vedomie nema v povahe uchovavat informaciie tohoto druhu - skus si domysliet, aky stav ostane.
    Zivot funguje na principe rovnovahy a pokial ti to nedoplo, tak nie je mozne, aby zly clovek za svoje ciny, ktore boli sposobene prirodzenou vadou v jeho osobe boli v jeho posmrtnom zivote trestom - uz davno neverim na boha, ktory zlych tresta a dobrych posiela do neba. Takto zivot nefunguje.

    Takze statie je dobry pocit a ci som uz hlupak alebo pseudointelektual - je to a vzdy bude iba dobry pocit. Ak ta bavi trpiet a byt smutna, tak prepac, ale to je zivot, ktorym som uz presiel a nechcem sa k nemu vraciat. Byt goth a emo, ktory si pidlika zapastie nepatri k mojim predstavam o lepsom zajtrajsku. Ty to uplne pochopis, ale chce to cas, vela casu.

    Z toho vsetkeho plynie iba jedno; Teraz uz chapem, uz tomu rozumiem. Vymenila si ma za mudrost, tak dufam, ze s nou budes stastna. Ja totizto nedokazem hrat druhu ligu. Prepac. Vsetko ma byt v rovnovahe a nasa laska v rovnovahe nie je. Takze ak to chces takto, tak mas isty cas na premyslanie, do tej doby je medzi nami koniec, lebo ja som nikdy nechodil s niekym, kto ma v hlave iba hladanie niecoho, co sa najst neda...


    A na zaver zhnutie:
    Je rozdiel hladat uplnost zivotneho cykla a hladat mudrost v knihach, ktore kladu viac otazok ako odpovedi, na ktore casom zabudneme. Ale na krasne chvile clovek nezabuda a nezalezi na tom kolko stastnych chvil prezivame, ci uz casto alebo zriedkavo - tu matematika neplati - vsetko je v rovnovahe a ludia patria medzi tie stastnejsie existencie vo vesmire, ktore to mozu ovplyvnovat. Boh totiz nehra kocky a sloboda myslenie bola cloveku dana zamerne - vesmir by bol bez neho prilis nudny a boh chce aby sme boli statni a nie naopak.

    *boh = absolutna nadcasopriestorovo nezavisla entita, ktora nas sleduje, no nesudi. Ak by som mal dat bohu nejake ine meno, tak je to "cely vesmir" - universum.

    ----

    Ak sa ti nepaci, ze som to sem napisal, tak to vymaz, ale suvisi to s tym clankom a okrem toho to suvisi s tebou, lepsie povedane s nami. A ak je tento blog o tebe, tak to patri sem.
    publikované: 21.05.2008 00:31:10 | autor: Niekto komu na tebe zalezi (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. A ešte jedna vec
    Nebolo by od veci, kebyze namiesto pisania na blog sa o tvojich pocitoch, problemoch a tak, najprv porozpravame my dvaja. Vies, mam jednu moju mudrost z davnych cias, na ktore sa tazsie spomina: "Co povedane nie je, to nezmeni ani mna ani teba". Preto netreba mlcat a nehladat pochopenie u ludi, ktori pochopenie nemaju + na mna musis ist priamo, byt uprimna a nie toto... Toto ti nikto nezozerie.
    Ale tak mozno teraz, ked uz ti nebudem viac ako len kamarat, sa veci daju do poriadku.

    PS: Stale ta lubim, v mojom srdci je miesto len pre jednu osobu a to miesto bolo obsadene; vsetci vedia velmi dobre, ze tou osobou si ty.
    A vedz, ze som tu pre teba ako pre nikoho ineho, lebo iba na tebe mi skutocne zalezi, lebo vdaka tebe vidim svet tak ako vidim, len ma mrzi, ze ty si zo mna beries iba to zle a stavas sa tym, co som uz davno zavrhol. Nemozes po mne chciet aby som sa obliekol do cierneho a nenavidel svet len preto, ze nie je dokonali - nerozumeli by sme si vobec.

    Milujem ta.
    Tvoj drahy.
    publikované: 21.05.2008 00:47:01 | autor: Niekto komu na tebe zalezi (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. 4 Derechura
    No ja si nemyslim,ze si nevedoma, ved uz len to,ze uvazujes nad hlupostou a nevedomostou, ci mudrostou. Istym sposobom si si istych veci vedoma, ale vzhladom na to,ze Ta nepoznam, nemozem celkovo posudit crty Tvojej osobnosti, prepac.
    publikované: 22.05.2008 21:28:09 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. 4 Moj drahy
    - uz vyriesene.
    Aj ja Ta milujem
    publikované: 22.05.2008 21:29:09 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Vera
    nevedomosť beriem,....ako pojem, ktorý vyjadruje, že nemám istú vedomosť,...alebo vedomosti,..na základe toho môžem vyrieknuť zlý súd alebo úsudok,...hlúposť je o uvažovaní a myslení O_ô
    publikované: 23.05.2008 12:38:24 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  7. :)
    no vy hrdlicky, este raz spomente, ze sa chcete rozchadzat, tak nabehnem do zvolena vas oboch prefackat....
    nepoznam vas oboch .. igora len cez jeho blog(y) a teba tak..ved vies ... a mozem povedat, ze z vas vyzarovala krasna energia ..stastie a podobne:) preto je pre mna absurdne mysliet na to, ze by mal byt koniec...nuz hold.. neviem asi vsetko :) ale rozchod je posledne riesenie, tak hladajte ine ;)

    Ak je ten "problem" uz neaktualny, tak prepacte, ze vas zatazujem citanim :)
    publikované: 26.05.2008 17:40:43 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. to nepatri len k clanku ale ku vsetkemu co som tu nacital
    1. vyzsia uroven vedomia nieje podmienena smrtov
    2.ty s tymi dlhymi reakciami mas trochu divnu vieru (ak mozem tak drzo) kedze viera udava tvoju skutocnost o cinnej realite. Verit ze si len zapis v priestore vesmiru je trochu primali dovod na existenciu. aspon premna by bol
    3. a kedze nerad pisem tak este musim podoknut ze je blbost tvrdit ze cloveku je dane ci je dobry alebo zly na zaklade vady. Ty si dostal dar rozhodovat sa kam sa pripojis.(zatial sa pohybujem iba v dvojrvine: dobra a zla).
    4.stastie alebo mudrost, vo vacsine pripadov je to dane niektory ludia nemozu zit bez vedomosti iny vedomost ku stastiu nepotrebuju a iny poznaju vsetko a vedia sa z toho radovat pretoze ziskali vyzsi stav vedomia ako tomu asi hovorite
    5.nepodcenujte Boha, mate prilis tenky uhol rozhladu aj ked si to nemyslite
    6.na vsetky otazky existuju odpovede a nieje to podmiene ty ci ich nepochopis alebo nepoznas
    srr ak to niekto cital, toto som nenapisal na vase poucenie ale pre dovod ktory neuvediem. (necakam ze sa tu niekto so mnou stotozni v nazore a uz nemam chut nic pisat..sd.ad.f.a.
    publikované: 27.05.2008 00:02:35 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Pre tých, ...ehm oni budú vedieť...
    To radkio: Vieš asi iba toľko koľko vedieť máš - tým sa totižto riadi Vera. Náš problém je práve v tejto osobnej filozofii a mne sa bohužiaľ zdá, že zo dňa na deň toho viem menej a menej. Ale tu ide o náš problém, nie tvoj. Ale každopádne je to zjavne stále aktuálne, lebo ako ktosi múdri povedal: "História sa opakuje a ľudia sú stále rovnako sprostí..."

    To .... : No povedzme, že tvoj príspevok vyznel poučne, ale veľa si nim nepovedal a príde mi to ako pseudointelektuálne tliachanie o ničom. Ak vieš o niečom o čom tu niekto nevie, tak sa podel a neboj sa rozpísať. Ja sa nechám poučiť a veľmi rád. Ale keďže nerád píšeš a rád sa skrývaš za anonymitu, tak si to vyložím po svojom a najskôr ostanem pri mojom svojskom presvedčení - mňa si bohužiaľ neosvietil, čo ma mrzí, zjavne vieš toho veľa. Ale ako som už napísal v dlhom komentári: "Čo si necháme pre seba, nezmení ani teba ani mňa..."
    publikované: 27.05.2008 01:55:03 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. tak zase raz ja..
    Xube. Vatsinou othadnem ludi, no ti si ma dost prekvapil tym ze dokazes nacuvat. Vo svojej reakcii som sa vyjadril k mnohym veciam a mnohe som nacrtol, v podstate neviem k comu by si chcel potrebnejsi vyklad, takze by som ti osvetlil aspon kto som ( myslim ze to bude nieco platne). Moje meno nieje podstatne lebo ti nic nepovie. Ale ked som zacal s nejakov "vierou" zacal som v rannom veku s krestanstvom. Pacila sa mi predstava vsemohuceho. No neskor asi ked som mal 12 uz nestacil neznami vsemohuci. Dostal som sa ani neviem ako do nejakeho bujneho spolocenstva, tam som zistil asi tolko ze Boh uz nieje len nekonecna enrgia ale vedoma nekonecna energia. (pod slovom vedoma si predstavime osobu nam podobbnu pretoze jej rozmer zatial nechapeme. Moze nam byt blizka mozme znej cerpat mozme sa snou rozpravat). Po pol roku som bol vo vztahu s Bohom dalej ako asi vsetci ludia v tom spolocenstve a neveril som ze Boh je tak jednostranne zamerany ako si mysleli. Zacal som citat knihy s vyse pred 200 rokov ci uz europske o roznych typoch magie (velmi kvalitne) alebo japonske. Spajal som si ine nabozenstva a ine pravdy s krestanskymi, opustil som od krestanstva nie koli ich chybam ale koli tomu ze mi nic nemohli dat. Posledne 3 roky cerpam silu,mudrost uz len od samotneho Boha. Krestanom staci ich Boh jednoduchy s ktorym mozu niekedy manipulovat, ale to moze byt aj ich vytvorena bytost (ak sa tu niekto tomu venuje). Ak sa chces pohnut dalej odkial si nemozes podcenovat Boha. Nedokazes byt silnejsi alebo mudrejsi bez jeho sily a mudrosti. To vela ludi nevie pochopi, nanestastie aj moj stary bracho ktory je na slovensku povazovany asi za najscitanejsieho cloveka. Jemu to staci, mne urcite nie. Ano Boh je nekonecna absolutna energia, ale je volne siritelna. Boh nieje vesmir, on je nad nim. On nieje len nekonecny, to je na jeho pomery dost malo, ale je to jedina konstanta ktorou si ho vieme predstavit. Asi vsetko, ak sa niekomu nieco nepaci alebo niekto chce nieco vediet tak kludne...
    publikované: 27.05.2008 08:58:49 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. tak zase raz ja..
    Xube. Vatsinou othadnem ludi, no ti si ma dost prekvapil tym ze dokazes nacuvat. Vo svojej reakcii som sa vyjadril k mnohym veciam a mnohe som nacrtol, v podstate neviem k comu by si chcel potrebnejsi vyklad, takze by som ti osvetlil aspon kto som ( myslim ze to bude nieco platne). Moje meno nieje podstatne lebo ti nic nepovie. Ale ked som zacal s nejakov "vierou" zacal som v rannom veku s krestanstvom. Pacila sa mi predstava vsemohuceho. No neskor asi ked som mal 12 uz nestacil neznami vsemohuci. Dostal som sa ani neviem ako do nejakeho bujneho spolocenstva, tam som zistil asi tolko ze Boh uz nieje len nekonecna enrgia ale vedoma nekonecna energia. (pod slovom vedoma si predstavime osobu nam podobbnu pretoze jej rozmer zatial nechapeme. Moze nam byt blizka mozme znej cerpat mozme sa snou rozpravat). Po pol roku som bol vo vztahu s Bohom dalej ako asi vsetci ludia v tom spolocenstve a neveril som ze Boh je tak jednostranne zamerany ako si mysleli. Zacal som citat knihy s vyse pred 200 rokov ci uz europske o roznych typoch magie (velmi kvalitne) alebo japonske. Spajal som si ine nabozenstva a ine pravdy s krestanskymi, opustil som od krestanstva nie koli ich chybam ale koli tomu ze mi nic nemohli dat. Posledne 3 roky cerpam silu,mudrost uz len od samotneho Boha. Krestanom staci ich Boh jednoduchy s ktorym mozu niekedy manipulovat, ale to moze byt aj ich vytvorena bytost (ak sa tu niekto tomu venuje). Ak sa chces pohnut dalej odkial si nemozes podcenovat Boha. Nedokazes byt silnejsi alebo mudrejsi bez jeho sily a mudrosti. To vela ludi nevie pochopi, nanestastie aj moj stary bracho ktory je na slovensku povazovany asi za najscitanejsieho cloveka. Jemu to staci, mne urcite nie. Ano Boh je nekonecna absolutna energia, ale je volne siritelna. Boh nieje vesmir, on je nad nim. On nieje len nekonecny, to je na jeho pomery dost malo, ale je to jedina konstanta ktorou si ho vieme predstavit. Asi vsetko, ak sa niekomu nieco nepaci alebo niekto chce nieco vediet tak kludne...
    publikované: 27.05.2008 08:59:30 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. tak zase raz ja..
    Xube. Vatsinou othadnem ludi, no ti si ma dost prekvapil tym ze dokazes nacuvat. Vo svojej reakcii som sa vyjadril k mnohym veciam a mnohe som nacrtol, v podstate neviem k comu by si chcel potrebnejsi vyklad, takze by som ti osvetlil aspon kto som ( myslim ze to bude nieco platne). Moje meno nieje podstatne lebo ti nic nepovie. Ale ked som zacal s nejakov "vierou" zacal som v rannom veku s krestanstvom. Pacila sa mi predstava vsemohuceho. No neskor asi ked som mal 12 uz nestacil neznami vsemohuci. Dostal som sa ani neviem ako do nejakeho bujneho spolocenstva, tam som zistil asi tolko ze Boh uz nieje len nekonecna enrgia ale vedoma nekonecna energia. (pod slovom vedoma si predstavime osobu nam podobbnu pretoze jej rozmer zatial nechapeme. Moze nam byt blizka mozme znej cerpat mozme sa snou rozpravat). Po pol roku som bol vo vztahu s Bohom dalej ako asi vsetci ludia v tom spolocenstve a neveril som ze Boh je tak jednostranne zamerany ako si mysleli. Zacal som citat knihy s vyse pred 200 rokov ci uz europske o roznych typoch magie (velmi kvalitne) alebo japonske. Spajal som si ine nabozenstva a ine pravdy s krestanskymi, opustil som od krestanstva nie koli ich chybam ale koli tomu ze mi nic nemohli dat. Posledne 3 roky cerpam silu,mudrost uz len od samotneho Boha. Krestanom staci ich Boh jednoduchy s ktorym mozu niekedy manipulovat, ale to moze byt aj ich vytvorena bytost (ak sa tu niekto tomu venuje). Ak sa chces pohnut dalej odkial si nemozes podcenovat Boha. Nedokazes byt silnejsi alebo mudrejsi bez jeho sily a mudrosti. To vela ludi nevie pochopi, nanestastie aj moj stary bracho ktory je na slovensku povazovany asi za najscitanejsieho cloveka. Jemu to staci, mne urcite nie. Ano Boh je nekonecna absolutna energia, ale je volne siritelna. Boh nieje vesmir, on je nad nim. On nieje len nekonecny, to je na jeho pomery dost malo, ale je to jedina konstanta ktorou si ho vieme predstavit. Asi vsetko, ak sa niekomu nieco nepaci alebo niekto chce nieco vediet tak kludne...
    publikované: 27.05.2008 09:00:24 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. tak zase raz ja..
    Xube. Vatsinou othadnem ludi, no ti si ma dost prekvapil tym ze dokazes nacuvat. Vo svojej reakcii som sa vyjadril k mnohym veciam a mnohe som nacrtol, v podstate neviem k comu by si chcel potrebnejsi vyklad, takze by som ti osvetlil aspon kto som ( myslim ze to bude nieco platne). Moje meno nieje podstatne lebo ti nic nepovie. Ale ked som zacal s nejakov "vierou" zacal som v rannom veku s krestanstvom. Pacila sa mi predstava vsemohuceho. No neskor asi ked som mal 12 uz nestacil neznami vsemohuci. Dostal som sa ani neviem ako do nejakeho bujneho spolocenstva, tam som zistil asi tolko ze Boh uz nieje len nekonecna enrgia ale vedoma nekonecna energia. (pod slovom vedoma si predstavime osobu nam podobbnu pretoze jej rozmer zatial nechapeme. Moze nam byt blizka mozme znej cerpat mozme sa snou rozpravat). Po pol roku som bol vo vztahu s Bohom dalej ako asi vsetci ludia v tom spolocenstve a neveril som ze Boh je tak jednostranne zamerany ako si mysleli. Zacal som citat knihy s vyse pred 200 rokov ci uz europske o roznych typoch magie (velmi kvalitne) alebo japonske. Spajal som si ine nabozenstva a ine pravdy s krestanskymi, opustil som od krestanstva nie koli ich chybam ale koli tomu ze mi nic nemohli dat. Posledne 3 roky cerpam silu,mudrost uz len od samotneho Boha. Krestanom staci ich Boh jednoduchy s ktorym mozu niekedy manipulovat, ale to moze byt aj ich vytvorena bytost (ak sa tu niekto tomu venuje). Ak sa chces pohnut dalej odkial si nemozes podcenovat Boha. Nedokazes byt silnejsi alebo mudrejsi bez jeho sily a mudrosti. To vela ludi nevie pochopi, nanestastie aj moj stary bracho ktory je na slovensku povazovany asi za najscitanejsieho cloveka. Jemu to staci, mne urcite nie. Ano Boh je nekonecna absolutna energia, ale je volne siritelna. Boh nieje vesmir, on je nad nim. On nieje len nekonecny, to je na jeho pomery dost malo, ale je to jedina konstanta ktorou si ho vieme predstavit. Asi vsetko, ak sa niekomu nieco nepaci alebo niekto chce nieco vediet tak kludne...
    publikované: 27.05.2008 09:23:27 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ups
    do paze srr nejako mi to tu blbne
    publikované: 27.05.2008 09:24:42 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. to slovo
    silna apatia... mozno to uz prehanam... a mozno je to tak lepsie
    ked osm zbadal nahodne to slovo na tri pismenka zacinajuc na B, hned ma presla chut si nieco citat ...isto su tam nejaky zvasty o tom, aki sme hlupaci ked neverime na nieco, co nema dokaz ... takze tuto debatu viac nesledujem...

    xube: poviem len tolko..pozeraj sa na problem s viacerych pohladov ;) nereaguj...len sa zamysli :)

    adiéééé
    publikované: 28.05.2008 01:04:00 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. ...
    ..a aky je dokaz tvojej existencie
    publikované: 28.05.2008 09:20:23 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. názov:
    "nekonecna absolutna energia" Vysvetlit ! Kazde slovo samostatne a potom vyznam tejto konstalacie.

    "pozeraj sa na problem s viacerych pohladov ;)" Vysvetlit ! Mas na mysli vzivanie sa? prezeranie rovnakej konfiguracie problemu alebo snad vystovavaniu ho simulaciam (sachy, kombinacie, zmena podmienok, elasticita) ?

    "Posledne 3 roky cerpam silu,mudrost uz len od samotneho Boha." Vysvetlit ! Proste to vysvetli ( ako ziskavas informacie, z kade preberas model bozskej entity, vymedz pojmy atd.)
    publikované: 28.05.2008 20:21:21 | autor: visio (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. vysvetlenie
    nekonecna absolutna energia
    nekonecna: nema zaciatok ani koniec, vzdy tu bola a vzdy bude, nam v tejto sfere nasou schopnostou chapat nepochopitelna, vacsine zrakou neviditelna
    absolutna: z naseho pohladu dokonala, harmonicka, v rovnovahe, ktorej rozmer je taktiez nekonecny
    energia: podstata vsetkeho co existuje
    cerpat od Boha: 1.prostrednictvom charismy proroctva
    2.prostrednictvom visie
    3.prostrednictvom priameho kontaktu s Bohom, (splynutie apsolutnej energie s tvojov energiou, za zivot sa nikomu nepodarilo dosiahnut 100% splynutie)
    publikované: 28.05.2008 20:51:47 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Názov:
    Nekonecna - je to spôsob vyhybania sa odpovede na genezu, docasne stanovisko urcene nepoznatelnostou ? Teraz ma zaujima pozadie toho, preco nekonecnost (priklad odpovede - neschopnost vysvetlit vznik).
    energia - podstata, chapana ako vedomie alebo elementarna jednotka? (elementarna jednotka - chapane skôr z fyzikalneho hladiska, stavebny kamen)

    Z coho prameni tvoja dôvera v tieto zdroje? Neobavas sa skreslenia?
    Co som neuviedol mi ako vysvetlenie staci.
    publikované: 28.05.2008 21:32:40 | autor: visio (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Názov
    nemam rad "filozofov" ktori su ti najmudrejsi zo vsetkych a riesia taketo ***** pricom sa dolezitym temam vyhybaju .... a na konkretne materalisticke otazky nevedia dat jediny fadny argument.. :/

    visio...si ten visio ktory si myslim, ze si? lolec :D vysvetlit...nevysvetlim... nehladaj za tym nic .. je to len jedna veta, ktora hovori len to, co v nej je..ziadne ine myslienky ;) a ak nechapes naco je to dobre..zamysli sa :)

    ... - dokaz mojej existencie? bla bla bla... si mi odporny

    uz sem nesmiem ist :// len co sa tu vzdy naseriem ... ale to je tak, ked sa mi automaticky otvara posledne okno v mozille...
    publikované: 28.05.2008 22:21:21 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Meno:
    radkio - ked neodpovedas, nepis.
    publikované: 28.05.2008 23:02:00 | autor: visio (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. odpoved
    nekonecna znamena ze nema vznik.
    Je to uplne jednoduche, ked si uvedomime ze Boh sa pohybuje v realite v ktorej cas neexistuje je uplne prirodzene ze nemoze mat vznik ani zanik, to si my vysvetlujeme ako nekonecny.
    energiu som myslel ako zlozenie energii, napriklad japonci veria v spojenie energie tela a mysle, existuje ale ovela viac typov energii a kazda sa viaze k istej elemtarnej rovine
    energiu som myslel ako exisitencnu silu vdaka ktorej existuje to co pozname a nepozname
    ospravedlnujem sa a lutujem ze to neviem lepsie vysvetlit, nikdy som to este nikomu nevysvetloval
    moja viera v tieto informacie je uplne 100%, a skreslenie moze nastat iba pri vasom vyklade tychto informacii. Uz omnoho vyzsie som napisal ze info necerpam ani z knih ani od ludi prave preto lebo nase chapanie realit je rozdielne. Zaklad mam z knih ale to podstatne hladaj inde.
    publikované: 28.05.2008 23:58:00 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. spokojnost
    Vdaka, uz som sa dozvedel vsetko.
    publikované: 29.05.2008 06:55:49 | autor: visio (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Jedna úvaha nestačí, preto je ich mnoho a myšlienok nekonečno...
    Tým chcem povedať, že hovoriť o božstve ako nekonečnom je len pojem, fráza, ktorá bezpochyb patrí ľuďom a práve preto je všetko definované na úrovni subjektivizmu. Teda ak sa chceme hrať na múdrych na základe polemiky, nedospejeme k ničomu. Odpovedaj teda vecne, výstižne a bez polemizácie, lebo to potom vyznie ako tento post.

    BTW: O tom, že existuje veľa typov energií (podľa mňa neurčiteľné množstvo - lebo samotný boh je spleť energií a ako bolo povedané - je nekonečný) je úplne zbytočné, to totiž vieme. Ale nevieme aké iné energie by sme mohli z nášho - teraz to poviem trochu technicky - rozhrania (z úzkeho spektra možnosti, ktoré sú nám umožnené) ešte pochopiť. A to je to, čo ma zaujíma. A zaujíma ma, kam ťa tvoja viera posúva, čo ti dáva a ako podľa nej aj konáš, ak teda konáš. Lebo nezáleží či veríme v Ježiša ako syna božieho alebo Mohameda ako posledného proroka, či osvietenú a očistenú dušu Budhu alebo silu rovnováhy a splynutia s prírodou v Taoizme, ale o to akým smerom sa uberáme a ako konáme. Nie je zlo viera, ale naša hlúposť fanaticky presadzovať svoj názor - problém dnešnej a aj minulej doby. Preto ťa spovedám a preto sa zaujímam, ale nepresviedčam, jednoducho som... zvedavý...

    "Pravda nie je jedna, na jednu vec existuje nekonečno veľa odpovedí. Aká teda môže byť pravda na mnoho vecí alebo nebodaj nekonečno veľa vecí? Pravda je vždy medzi a tá pravda je nejednotna - skladá sa z mnohých právd i neprávd..." - preto sa zaujímam o tvoj názor.
    publikované: 30.05.2008 02:07:07 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. privela otazok
    Mozno to tak nevyzera, ale pozadujes velke mnozstvo informacii, co je len dobre lebo na mieste stat nemozes. Na niektore otazky odpoviem. Moja viera: vierou podstate dokazes vsetko ale skor ako o svojej viere nieco poviem musim obajsnit ze svojho Boha som si nestvoril(co je mozne lebo ked v nieco veris odovzdavas svoju energiu).Neposuva ma nikam, nic mi nedava a nekonam podla nej. "Neverim vo svoju vieru ale doverujem svojmu Bohu." To ze som snim v priamom kontakte ma posuva dalej, ma naplna silou a mudrostou, a podla neho konam. Tebe sa to mozno nezda ale verit v nieco je lahke ale verit niekomu niecomu je tazsie. Neviem ci ti to nieco objasni uz som nacrel hlbsie ako som chcel. Taki ako som ja boli, ale uz niesu.
    publikované: 30.05.2008 16:16:40 | autor: .... (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Vďaka
    Verke za, ako inak, dobrý článok

    Xube, visio a .... vďaka za váš rozhovor, celkom dosť mi to dalo.

    Radkio, vráť sa do bezvedomia.
    publikované: 05.09.2009 13:41:23 | autor: Nightmare (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014