Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dnešné myšlienky

O ano, 24.10.2007 Sa mi aj toto prehanalo myslou. Samozrejme to nie je ani sestina vsetkych dnesnych myslienok. Koho by to bavilo citat. Len pre silne zaludky. To jest pre take, ktore znesu vela smiechu alebo vela nudy.
Rozhodla som sa napísať tento článok, aby ľudia, čo ma poznajú, do mňa viac videli a nemali pocit, že mi nerozumejú, lebo im to nedovoľujem alebo pre niečo iné. Určite nie je mojím zámerom schválne veci komplikovať a robiť z ostatných hlupákov a zo seba veľkého bossa filozofov a dokazovať ostatným ich hlúposť, to nie. (Komplikovane dokážeme písať všetci, či už náročky alebo nechtiac, ale písať tak, aby nám rozumela široká masa ľudí, to už nie je tak jednoduché)
 
Takže pekne poporiadku. Tieto myšlienky a otázky nie sú zostavené podľa žiadneho rebríčka, či sa to týka poradia, v akom nasledovali, alebo koľkokrát som na čo myslela. Prvá myšlienka je však najhlavnejšia a najviac sa opakovala.
 
1. Mmm.. moja láska. Tak ďaleko a pritom tak blízko. (radšej žiadne čísla, koľkokrát to dneska bolo)
 
2. Zase si dobre nepamätám, čo sa mi snívalo. Ale viem s kým. Idiotský budík. Ruší mi vlny.
 
3. Chcem spaaaať.
 
4. Existuje zrkadlo, čo odráža náš psychický vzhľad?
 
5. Dnes našťastie len päť hodín školy.
 
6. Dúfam, že bude dobrý obed.
 
7. Ľudia mi niekedy pripadajú ako hmyz: niektorí sú pekní a jedineční ako motýle, niektorí nenápadní ako chrobáčiky v pôde, iní zas otravní ako muchy a niektorí sajú krv sťa komáre.
 
8. Človek je istotne veľmi zaujímavý. Najmúdrejší hlupák. Protikladné spojenia vždy zaujímavo znejú.
 
9. Moje čierne nohavice blednú
 
10. Som sprostá. Horšie je, že si to uvedomujem. Ešte horšie je, že na hlúposť nieto lieku. Čo je ešte horšie, je bezhraničná. A to najhoršie: moju hlúposť si ľudia mýlia s múdrosťou. Najhoršie z najhoršieho: nemám im ako dokázať ich omyl, pretože všetko, čo poviem sa dá vyvrátiť.
 
11. Čo spôsobuje bolesť a strach? Odkrytie nášho pravého ja alebo len pritakanie na všetko dúfajúc, že tým strach i bolesť pominie?
 
12. Majte svoju absurdnú hrdosť a keď vám niekto priloží dýku na krk, spravte zo seba rohožku.
 
13. Čo znamená byť sám sebou? Robiť všetko podľa seba? A keď sa to zhoduje s tým, čo robia iní, už nie sme sami sebou? (ironický úsmev pomätenca)
 
14. Ľudia sú niekedy ako stádo kráv. Teda nie. Sú horší. Múkajú aj dvakrát viac a ani nie sú na úžitok.
 
15. Komu sa nelení a myslí si, že sa mu bude rovnako veľa zelenieť, je buď najväčší psychopat alebo používa nejakú chémiu, alebo je najväčšia naivka.
 
16. Prečo som hladná, keď som zjedla celý obed? Bolo ho dosť..
 
17. Prečo neviem povedať veci tak, ako ich viem napísať? Je to preto, že mám viac času na zváženie slov alebo mi správne slová prídu na myseľ len keď moja ľavačka zviera nejaké to atramentové pero?
 
18. Do kelu, prečo nepíšeme z chémie?
 
19. Padajú mi nohavice
 
20. Som hladná.
 
31. Mám tak málo času
 
32. Mala by som dočítať Kulháneka a ani dočítať Fausta by nebolo od veci...
 
33. Vonku je tak pekne, vyzerá to tak, že sa už už rozprší (ráno) A ja musím sediet v škole.
 
34. Pred spaním si poniektorí nezabudnite zložiť všetky masky z tvárí, mohlo by sa vám v nich nepohodlne spať.
 
35. Ľuďom to na dnešnom školskom podujatí išlo veľmi dobre. Kiežby som sa im raz mohla aspoň vyrovnať, však Patrik a Pierre? (áno, ten Pierre v mojich odkazoch, tak sa môžete ísť pozrieť na jeho blog, mal by tam mať aj text, ktorý som mala česť počuť na vlastné uši, odporúčam) Paťo mal zaujímavú tému, na ktorú by sa dalo pomerne dlho diskutovať. Zaujala ma hlavne otázka „Kde si?“, ktorá bola položená komusi s poslucháčov, práve Pierrovi. Ten nám vymenoval hádam všetko od triedy, v ktorej sme sa nachádzali, až po vesmír, no viac sa nepohol. Nenapadla ma síce odpoveď „TU“ ako jedného chalana sediaceho na druhej strane triedy (meno si nespomínam), ani odpoveď „neviem“, akú chcel docieliť Paťo. Ale napadlo ma čosi ako: Som v priestore, ktorý je popretkávaný pojmami vymyslenými ľuďmi, zavedenými do každodenného života, nemeniacimi sa a pomenúvajúcimi priestor, javy, objekty, ktoré človek pozná a preskúmal.
Táto odpoveď by však mohla zrušiť či pozmeniť jeho peknú úvahu, tak som len mlčky počúvala ďalej.   
 
Dúfam,že ste nezaspali. :) A ak áno, tak snáď sa vám spalo dobre.

Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. krásne myši a lienky..
    ďakujem za spomenutie.. a mimochodom paťo ma vopred poprosil aby som príliš nerozmýšľal kvôli tomu, aby docielil odpovede priemerného človeka.. možno sa to nezdá, ale tento článok má pre mňa veľmi veľký význam, ty už vieš prečo.. :)
    publikované: 24.10.2007 21:30:20 | autor: pierre (e-mail, web, autorizovaný)
  2. :)
    Ano, bolo to pravdepodobne, ze si Ta nevybral nahodou a vopred Ta na vyber prichystal :)
    A druhykrat ANO, zrejme viem :)) To ma tesi.
    publikované: 24.10.2007 21:37:58 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Moja... neviem už
    presne Tvok nick.
    Na blednúce , čierne, nohavice je prípravok. Prací.
    Na únavu je dobrá kávička. Na Pierra bozk. Na nedostatok času zahálka. Na padajúce nohavice oravská slanina. A na...
    Už nechcem poúčať.
    publikované: 24.10.2007 22:23:37 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. na pierra bozk, hmm..
    jedine na líce gratulujúc k narodeninám.. ona má priateľa :)
    publikované: 24.10.2007 22:28:10 | autor: pierre (e-mail, web, autorizovaný)
  5. 4 Mito
    Staci lepsie otvorit oci, je pri kazdomo komentari odo mna a este aj v adrese ;) Iny Ti tu netreba.
    Mmm,to su mi novinky, lepsie ako objavenie Ameriky ;)
    :D:D:D niektore veci nebudem komentovat :D
    publikované: 24.10.2007 22:31:53 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. tak ja zvacsa myslievam na o dost vacsie sprostorti
    V snahe zabudnut na moj momentalny opicoidny stav som sa uchylil k prehliadaniu blogov. Kedze pierrov mam ako tak zbehnuty a rackovho "bojovnika krvi" sa mi jednoducho citat nechce dostal som sa sem. Zaujal ma nazov clanku a tak hor sa do citania. Po docitani som sa rozhodol ze svoje pripomienky radsej napisem v bodoch.

    -je cudne pisat o patovi, mne, cloveku s ktorim si sa nikdy nerozpravala a mozes ma "poznat" len z rozpravania inych. Mohla si pouzit napriklad "ten cierny z pierrovej triedy"

    -nemam rad ked ma ludia volaju Pato, znie to prilis makko a osobne, Patrik je fajn. Patrik sa da. Pato e eee.

    -na tu tvoju filozoficku zamyslacku s priestorom by som sa jednoducho opytal "a to je kde?"

    -uprimnu sustrast, aj moje cierne nohavice blednu

    -ludia ti pripominaju hmyz? Mozno tak mravce su ako rusi(toto by bolo na dlhde vysvetlovanie). Ja neviem najst zivocicha ku ktremu by som prirovnal ludi. Mozno to bude tim ze ani svine niesu tak strasne svine ako ludia.

    -toto je na pierra- myslis si ze keby odolam tvojmu dobiedzaniu a nepoviem ti co sa ta spytam, odpovedal by si inak? ved ked som sa ta to spytal predtim odpovedal si ze si v skole, z coho by som taktiez dosiahol to co som chcel

    -tu myslienku s hrdostou a prilozenim noza ku krku nechapem. Su ludia ktrich by to urcite nezlomilo

    -HOVADA HNUSNE STE MALI LEN PAT HODIN?!

    -super ze si uvedomujes ze si sprosta, vacsine ludi trva strasne dlho (napr. mne) kim im to dojde. Niektori si dokonca myslia ze su inteligentny ale to len preto ze sa posudzuju vzhladom k beznym tupim jedincom

    -to s tim byt sam sebou je trosku divne. Jasne ze clovek ma ist svojou cestou a spravat sa tak aby to bolo spravne podla neho. Jednoznacne by sa nemal prisposobyt stadu. Ale obcas sa moze stat ze stado na chvilu zabludi na tvoju cestu, na tom nieje nic divne


    publikované: 27.10.2007 12:32:32 | autor: Náčelní temná tvár, respektíve Ten, ktorí čúral do pitnej vody (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. 4...noo...
    Ja viem ,velmi dobre, ze Ta nepoznam, ale dakujem,ze mi to pripominas :)
    Prepac, "ty cierny z Pierrovej triedy"
    Pravdepodobne si na mojom blogu prvykrat..Tak to si si nevybral dvakrat fajn clanok...
    "na tu tvoju filozoficku zamyslacku s priestorom by som sa jednoducho opytal "a to je kde?" " To je tam, kde este ludska mysel nedovidi, a ty sa mozes znova spytat "a to je kde?" a ja Ti mozem zase odpovedat a takto to pojde donekonecna, ak ti odpovede nebudu stacit :) Ale na Tvojom mieste by som velmi nedufala, ze po otazke nepride odpoved, to by som musela mat zlu naladu.

    "uprimnu sustrast, aj moje cierne nohavice blednu" Co je horsie, obchody su viac menej prazdne, co sa tyka ciernych nohavic, ktore mi nespadnu a ani sa do nich nezmestim dvakrat a u vacsiny mojich znamych je to tiez takto, takze pridu tazke casy pre naas...

    Prirovnat ludi k zvieratam mozem, ale nikdy ich to uplne nevystihne, lebo ludia su ovela horsi ako zvierata, to mas pravdu, ale o tom som tu uz velmi pravdepodobne pisala v nejakom clanku,teda nebudem sa opakovat.

    "tu myslienku s hrdostou a prilozenim noza ku krku nechapem. Su ludia ktorych by to urcite nezlomilo " bod 11 + ten 12. bod hovori nieco v tom slova zmysle,ze ludia sa hraju na velkych panov sveta, su stred vesmiru a ked uz prihara, tak sa scvrknu a su ta najmensia bodka s pokorou v ociach nechajuc po sebe s radostou sliapat ostatnych. Ironicka poznamka vyvolana niektorymi ludmi, ktorych mam cest osobne poznat. Jedine slovo k poriadnemu vysvetleniu, ktore ma okamzite napadlo je ZBABELOST.

    Ano len 5 hodin..A este akyych :))

    "super ze si uvedomujes ze si sprosta, vacsine ludi trva strasne dlho (napr. mne) kim im to dojde. Niektori si dokonca myslia ze su inteligentny ale to len preto ze sa posudzuju vzhladom k beznym tupim jedincom" .......Staci jeden spravny clovek,ktory Ti to dokaze a zistis, ze aj ta stipka dovery, ktoru si k sebe uchovaval je ako snehova vlocka uprostred leta: zmizne ani nevies ako. Potom uz to ide same. (Jedno za druhym. Nielen co sa pohladu na mudrost tyka.) Ale samozrejme, to zavisi od povahy cloveka, co ako vnima. Ak by sme na to mali prist len podla porovnavania, v tom pripade je potrebne si uvedomit fakt, ze sa najde vzdy niekto mudrejsi, niekto kto stoji na vyssom schode k dveram poznania. Teda v porovnani s nim sme na tom biedne.
    publikované: 27.10.2007 22:51:39 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Tech. otázka.
    "sa najde vzdy niekto mudrejsi, niekto kto stoji na vyssom schode k dveram poznania"

    Z tohoto vyplíva, že niekto musí byť úplne najvyššie. Môže potom dotičný tvrdiť, že je najmúdrejší na svete?

    Len tak mimochodom sa momentálne za najmúdrejšieho na svete považuje Einstein, druhý je Newton a tretí myslím Archimedes...
    publikované: 01.09.2009 17:48:29 | autor: Nightmare (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014