Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dazdivy vecer

obycajny ako kazdy iny. Verzia I.

Kracal ulicou, ktoru osvetlovala jedina este vytrvale svietiaca lampa. Nekonecny dazd mu nemilosrdne padal do tvare a jeho sum pohlcoval ajtak tiche kroky. Myslel na nu. Len na nu totiz dokazal mysliet. Chcel byt stale s nou, pre chvilku pri nej by urobil cokolvek, lenze teraz sa citil bezmocny. Lebo bol bezmocny. Musel prijat krutu pravdu: uz ju nikdy neuvidi. Nikdy uz nebude pocut jej vesely smiech, nikdy ju uz neobjime, ci nepohladi, uz nepobozka pre neho tie najkrajsie a najmilsie pery, nie, uz sa nestretnu ich ruky, ci pohlady. Nikdy.

Navzdy bez nej. Veta, ktora sa mu rovnala smrti... Niekde blizko udrel hrom, a tak instinktivne zdvihol hlavu a pozrel na nebo, na blikajuce hviezdy, ktore bolo vidiet kdesi v dialke, kam uz mracna nesiahali a sepkal: "preco, Boze?"

Bol to dobry clovek, ktory lubil z celeho srdca, ba priam miloval, no laska nemala v jeho dobe miesto, osud ju kruto vytrhol z jeho zivota, bez pytania, bez upozornenia ostal sam, proti svojej voli.

Potom sklonil hlavu, uprel pohlad do neznama a len siel dopredu, po ceste zufalstva a bezmocnosti, az sa dostal na rusnu cestu, popri ktorej tiekla rieka. Okolo neho bolo mnoho ludi, vecne sa ponahlajucich, hlucne auta narusali pokoj noci neustale prichadzajuce a znova odchadzajuce, no on len nepritomne siel niekam, sam netusiac kam. V mysli sa mu opakovalo vsetko, co sa stalo, citil to vyblednute stastie, ten pocit, ked bol s nou, tak krasny pocit nekonecneho stastia, akoby bola samotna Zem rajom. Tak sa pri nej citil vzdy. A bez nej, to bol najvacsi a najhorsi trest.

Zastal na celkom prazdnom moste a zadival sa na rozburenu vodu pod nim tecucej rieky. Da sa takto pokracovat dalej? Vybral z vrecka trochu pokrcenu fotku. Vyzerala na nej ako anjel. Bolo to az priliz dokonale a on to vedel. Uz nechcel byt. Nemal preco byt. Uz bol uplne rozhodnuty. Vystupil na mur, o ktory sa este pred chvilou opieral. Poslednykrat sa obzrel za seba. Zdalo sa mu, ze tam stoji. Tam nedaleko: "Nie, neskac, nerob to!" Bola to len jeho poblaznena predstavivost. V skutocnosti tam stalo nejake dievca pomaly a opatrne bliziace sa k nemu, no ked uvidelo smutny a prazdny pohlad jeho oci, sucitne a trochu vystrasene bez slova cuvlo zvierajuc v ruke mobil. Otocil sa spät k rieke a posledny raz uprel zamilovany pohlad na fotku. Pritisol si ju k peram, potom ju zovrel v dlani a vystrel ruky do tvaru kriza.. Nastalo uplne ticho v pozadi ktoreho bolo pocut telefonat vyplaseneho dievcata na policiu.

Naklonil sa dopredu  a zacal padat. Zbehlo sa to tak rychlo a pritom tak pomaly... Rozzurena voda ho zhltla akoby jej to sposobovalo tu najväcsiu radost. Pomaly prestavalo prsat a mraky postupne zmizli. Zjavovali sa blikajuce hviezdy, popri ktorych svietil jasny kosak mesiaca. Tuto noc vsetko posobilo vsedne, no pritom nezvycajne smutne. Uz nikdy nebola taka krasna noc ako tato.


Krátke príbehíky a tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. len taka maličkosť
    neviem co bola povodna myslienka a kde asi tak skoncila ale bolo to pekne.. zaujalo ma to istou jednoduchostou a sucastne takou .. ale nie prazdne slova nic nepovedia proste sa mi to pacilo :) pises velmi zaujimavo
    publikované: 16.02.2007 22:29:54 | autor: Piho (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. :)
    dakujem :D:D:D ..no mohlo by to byt aj lepsie...
    publikované: 16.02.2007 22:35:42 | autor: Ja (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. uff
    Moja tak ty mas fakt talent......
    publikované: 17.02.2007 17:07:37 | autor: stewka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. heh
    verka ZAKAZUJEM ti niekedy povedat, ze moje clanky su lepsie ;)
    publikované: 17.02.2007 17:23:01 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. dobje.
    zakaz, uz som povedala.
    publikované: 17.02.2007 17:55:32 | autor: Ja (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. lenze
    si mi slubila ze nikdy nebudes klamat ;)
    publikované: 19.02.2007 15:44:03 | autor: radkio (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :))
    A nikdy som Ti neklamala, slub som neporusila a nikdy ho neporusim. :))
    publikované: 19.02.2007 20:31:43 | autor: Ja (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014