Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Chvíľka v myšlienkach

Názov tohto článku mal byť pôvodne iný, ale nedal sa vyjadriť slovami, iba farbami, vôňou čaju a pocitmi, čo by bolo veľmi zdĺhavé. Kto o mne aspoň čo-to vie, určite vidí viac než prisluhuje tým ostatným :)
Spoza stola sa ozývali rýchle zúrivé ťahy ceruzky. Spoza stola, za ktorým stála posteľ. V rohu miestnosti. Ležala na nej ona a čosi rýchlo zapisovala. Kto jej nahliadol spoza vlasov a neveľkých pliec na papier, zbadal toto:
 
Ležím so zavretými očami. Ticho. Či nie. Okolo mňa sa dvíha nehlučný šum a vzduchom sa nesie neurčitá vôňa vonných tyčiniek. Všetko je vzdialené a pritom tak blízke.
 
Ešte stále pokojne ležím so zavretými očami. Si tak blízko až môžem počuť ako dýchaš. Rytmický nádych sprevádzaný výdychom. Aké upokojujúce.
 
Ajkeď nemôžem vidieť, predsa len vidím. Teba, neopakovateľne jedinečného. Teba, krásneho po všetkých stránkach. Teba, moje všetko. Len pohľad a už sa usmievam, sám tvrdíš. Smútok je len noc bez hviezd. Stačí jedna hviezda už to nie je bezhviezdna noc. Pri Tebe neexistuje bezhviezdna noc, vždy nájdem na oblohe minimálne veľký voz a ešte veľa súhvezdí, ktoré síce neviem pomenovať, ale viem, kde presne sú.
 
Ešte stále ťa vidím. Tvoje pery, mm, neodolateľné, sa pohnú a vyslovia otázku: „Na čo myslíš?“ Vidím naše ruky spletené prstami do seba. Krvavočervená a čierna. Príjemné farby.
 
Otvorím oči. Izba. Predo mnou stena. Kde si? Nie si. Posteľ. Skriňa. Steny. Sivá. Kde si, čo zvieram v ruke? Nič. Prsty zohnuté v päsť.
 
„Myslím na teba“ Znela odpoveď po druhýkrát. Viac si sa nepýtal. Nebola som úprimná. Či slová neboli? No ak by si sa spýtal zas, povedala by som: „Myslím na teba. Na to, aké by bolo príliš krásne každé ráno otvoriť oči a zbadať...teba. Tak blizučko, ako pokojne spíš. Ako sa zobúdzaš. Ako sa usmievaš . Ako sa pozeráš, ako ma objímaš, ako...
 
Ako.
 
Keby.
 
Ale.
 
Prečo?
 
Tak...
 
Steny. A prázdnota. A znova tá hnusná sivá farba. Nateraz.
 
 
Nie, neskončí to ako ďalší pokrkvaný zbytočný kúsok papiera. Opatrne teda papier zohla napoly a otvorila neveľké dvierka skrinky. Pozorne pozrela na zbierku papierov za dvierkami. Boli rovnaké. A predsa každý iný. Stačilo ich roztvoriť a prečítať obsah, dátum. Dátum. Osemnásteho. Novembra. „To už áno“ S úsmevom vystrela ruku a posunula papiere, aby pripravila miesto ďalším.  

Krátke príbehíky a tak.. | stály odkaz

Komentáre

  1. Mŕtvo... ach nieee, iné som chcel
    Tak mám dneska konečne trochu času - v skutočnosti nemám, no rozhodne mi je milšie prečítať si článok o ktorom si mi hovorila ako písať priblblý scenár, ktorý aj tak nikto nesfilmuje. Takže,... mno prečítal som a musím ťa schladiť: "Je to dobré, aj keď zbytočne členité, ale čítať sa to dá."
    Za ďalšie, čo je podľa mňa najdôležitejšie: "Ľúbim ťa," ;-)

    BTW: No tak na tej oblohe viem ešte ako tak určiť súhvezdie Persea a malú medvedicu X-)
    publikované: 28.11.2007 17:24:19 | autor: xube (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Pour mon amour
    :)) nie, nie je to dobre. je to len take..take :)
    A mal si radšej písať "priblblý" scenár, drahý, lebo tento článok tu bude dlho, hocikedy môžeš prísť a prečítať si ho, ale na scenár máš vymedzený čas..

    Aj ja Ťa ľúbim ;)

    BTW: ;) sikovnyy
    publikované: 28.11.2007 21:25:36 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hmm
    Je to dobré. Tá členitosť tomu práveže dodáva taký iný ráz... páči sa mi to.

    Hehe, čo sa súhvezdí týka tak by som vedel okrem Veľkého a Malého Voza nájsť aj Draka, Kasiopeu, Perzea, Cefea a sem tam keď nemám v noci čo robiť, učím sa hľadať ďalšie, ale tie sú už o dosť menej zreteľné... :(
    publikované: 03.09.2009 16:13:20 | autor: Nightmare (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014