Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bol sam

Tocim sa okolo tej samoty stale, vsak? Neboite, uz prestanem :)

Kracam, ako kazdy piatok, domov takmer prazdnou ulicou. Odkial kraca dlhovlase dievca zahlbene tak ako vzdy v nekonecnych myslienkach ? Moja cesta sa zacala na zamku, kde som znovu sedela pri salke caju s castou mojich blizkych ludi. Potom mala chvilka pocuvania skusky orchestra, ktory ma priam ocaril, takze sa mi velmi tazko vracalo spät do cajovne a napokon uplne odchadzalo zo zamku. Nasledovala polhodinova zastavka v parku, kde sa konal jazzovy koncert. A potom misia s jasnym cielom: co najrychlejsie domov.

A tak kracam s mp3kou na usiach ako zväcsa, zahrabana, ako som uz spominala, az po korienky vlasov v myslienkach, ked ho zrazu zbadam.

Vidim ho uz druhykrat. Je krasny. Ma krasne velke hnede uprimne a laskave oci plne ocakavania, co urobim. Je kdesi predo mnou a ja pokojne kracam za nim. Potom spomali a ja ho dobieham. Tak krasny pocit pozerat sa mu do oci. Trosku sa nahnem a pohladkam ho. Krasny havko. Cely biely, sem tam hnedy flak, bez obojku, s chvostikom, ktory mi pripominal moje nerozcesane vlasy v o dost kratsom vydani. Veselo nim zavrtel a zacal behat po okoli, no nikdy nezasiel odo mna priliz daleko, väcsinou siel kamsi dopredu, akoby pozeral, ci nejde niekto oproti nam. Ako mi piesne Apocalyptici prenikali do duse, pozerajuc sa na neho, zacala som uvazovat, ze je ako ja a ja som ako on. Tulak, co zboznuje slobodu, s ostatnymi domacimi psikmi pokeca cez plot a ide dalej, za nufakom, hladat nieco, o com sniva.

Pocas nasej spolocnej cesty sme obaja mlcali, rozpravali sme sa pohladmi a sem tam dostal pohladenie, rozumeli sme si aj bez slov. A tak sme obaja kracali on stastny z toho,ze nie je sam, ja tiez, ale s istou obavou, ze o chvilku sa cesta konci a mozno ho uz neuvidim. Blizko ciela som sa este poslednykrat zohla a pozrela mu do oci, pohladkala jeho srst bielu sta sneh a hovorila si,uz sa za nim neotocis.... nie.. Neotocila som sa.. presla som 20 metrov....30 uz neprisiel. Az potom ako strela pribehol ku mne. A zbadal ciel svojej cesty. Dalsi psik. Zacali sa spolu hrat a nahanat a bolo vidno, ze su obaja z toho dost stastni, tak som sa pobrala rychlo prec, aby mi za nim nebolo tak velmi smutno. Mozno jeho stastie trvalo len tu kratku chvilku, mozno ten psik potom odosiel prec, ale v tom momente bol havo stastny.

No vsetci predsa hladame velke stastie, nie je tak? Myslite si, ze velke stastie je lepsie nez male? Mozno. Ale co ak je predsa len lepsi jeden moment stastia ako dlhsia doba? Ten moment si, sudiac podla seba, budeme pamätat dlhsie, pretoze je jedinecny, neobycajny, zatial co nam dlhodobe stastie zovsednie a prestaneme ho vnimat ako stastie, bohuzial, toto sa stava. A az potom, ked to stastie stratime, zistime, o co sme prisli. Neskoro, ale predsa :)

 

Zelam vsetkym hladajucim svojich cielov, aby boli uspesni a dufam, ze hava este stretnem a ak nie, tak snad len preto, ze uz nasiel nieco, co hladal, snad dobreho pana alebo pani, ktori by mu boli viac priatelmi nez panmi.

Prikladam jeho fotku :)


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. :))
    máš pravdu, každý hladá svoje šťastie...- každý túži aspoň na okamžik byť šťastný, plný síl a radosti...:)
    publikované: 30.06.2007 23:41:17 | autor: Lili (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ahoi :)
    Dakujem za komentarik :)

    Ano, kazdy hlada a mnohi aj nasli, ale mali zavrete oci, a preto hladali dalej. A niektori stoja uplne pri nom a nevidia ho, mozno zaslepeni svojim smutkom z toho, ze nie su stastni. :) Musime sa este vela vela ucit
    publikované: 01.07.2007 09:52:58 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Veri....
    Je to nádherný clanok a pripomenul mi 1 prihodu so psikom...

    Bola som vtedy uplne mimo...Uplne zufala a on prisiel, olizal ma, stale bol pri mne, akoby sa chcel pritulit...Akoby citil,ze mi je zle....a velmi mi to pomohlo...
    V tej chvili, som vedela, ze na svete nie som sama, ze havo je tu v tom momente pre mna...a bola som stastna...sice na chvilku, ale ten moment si budem dlho pamätat....a aj male stastie staci, aby mal clovek lepsiu naladu...
    Ja osobne mam radsej tie mensie stastia, lebo po tych velkych prichadza kruty pad a tvrda realita....aspon mne sa to stava...a preto sa velkeho stastia bojim, lebo to nikdy nedopadne dobre....
    publikované: 01.07.2007 10:25:25 | autor: 9dzaja9 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ahoi Jani :)
    Ano, viem, ktore myslis, spominala si :)

    U mna tazko povedat, ktore stastia mam radsej, to zalezi od nalady. Ked vies, ze ja som vacsinou pesimista alebo realista, len malo optimista. Som casto smutna a vtedy ma len take male stastie moze posunut do ineho vnimania sveta a vsetko je zrazu krasne. Vtedy sa viem brutalne tesit z malickosti, viac nez inokedy. A ano, mas pravdu, po velkom stasti zvykne prist aj velky pad. Ale s tym ja pocitam. Nevadi mi trpiet pre nieco co za to stoji, stalo alebo este len bude.
    publikované: 01.07.2007 10:40:53 | autor: Vera (e-mail, web, autorizovaný)
  5. fotka
    musim uznat ze je to pekne,z tou slobodou to vystihujes nadherne

    ale co ma dostalo,je fotka.-...teda cim je fotena...takou istou tehlickou ako mam ja :D:D:D....SE K600i....
    publikované: 04.07.2007 19:11:39 | autor: di3go (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. :D
    ano presne tou, K600i :)
    publikované: 05.07.2007 00:12:36 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. psiky
    ludia si neuvedomuju ze aj oni citia,vnimaju svet okolo...ze chcu byt lubeny....to vidim aj na tinke jej empatia je stokrat silnejsia ako moja...vzdy ked ma vidi zronenu alebo len smutnu ci nahnevanu...sadnesi oproti mne a pozrie mi do oci...ako by mi chcela povedat ...hej,vsetko bude v pohode,som tu predsa s tebou....veru pes je ozajstny priatel cloveka..pre mna je moj pes zaroven moj najblizsi priatel....a ked vzdy s nou idem na prechadzke a vidim tych psikov bez domova,kazdeho jedneho chcem zobrat domov a starat sa onho s takou laskou ako o tinku...ked som bola minule na vylete na krasnu horku..myslim ten hrad...bol tam mali tulavy psik...drotosrsty jazvecik...podisiel ku mne a uprene sa mi zahladel do oci..a pritisol sa o mna...vtedy som si vsimla ze mu je takto uz lepsie ako ked byval u svojho pana...srst mal na niektorych miestach uplne vydrapenu od korienkov...a na jedno ocko zle videl....asi ho bili..strasne bili....teraz zil sice sam ale nikdy ho uz neprenasledovala palica a trvda ruka....zil zo zahodenych hod doggov...a langosov...chcela som si ho nechat...ale ako to uz byva mamina o tom ani pocut nechcela....ostala mi len spomienka...jedna zo sto spomienok na kruty zivot a zabchadzanie so zvieratami...
    publikované: 18.07.2007 11:07:03 | autor: zuzana (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. 4 Zuzka
    Je to hrozne podla mna dovolovat si utocit na bezbranneho tvora, nevinneho, ktory sa nemoze ani poriadne branit, jednoducho prejav ubohosti. Ale neboi Zuzi, ludom sa vrati, pekne aj s urokmi.
    publikované: 22.07.2007 01:48:06 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014