Pieces of me

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ano,ete stale idem z Bienskej doliny

... ete chvilka a sme vo Zvolene

Stale kracam po rozbitej asfaltovej ceste. Po nebi sa prechadzaju nemale sive mraky a brania slnku pozdravit Zem. Cas plynie a krok za krokom sa blizim k mojmu mestu. Moja mysel znova pripomina klbko zamotanyx niti. Snazim sa ho rozmotat a pomaly taham myslienku za myslienkou von a ukladam ju rozuzlenu vedla. Opät uvazujem nad Radkiom. Kedy ho znova uvidim? Velmi mi chyba. Akoby s nim odisiel kusok mna. Snazim sa oklamat vlastnu mysel a vnutit si myslienku, ze coskoro pride. Nejde to.

Cas plynie, az ma zamrazi v chrbte, ked si uvedomim, ze 22.3.2007 uz nikdy nebude. Uz nezazijem veci, ktore som zazila, uz nestretnem ludi, ktorych som stretla. Moj cas a cas nas vsetkych sa nezastavitelne mina sta kvapka po kvapke vyteka z rozbiteho pohara, ktory bol kedysi plny vody. Vsetci sa niekam ponahlame. Ale naco? Naco mysliet stale na buducnost, ked nevieme,ci nejaka bude a nepozname dost dobre svoju minulost? Hovori sa, ze bez minulosti nemozes poznat buducnost. Mali by sme prevratit knihu ludstva na prvu stranku a precitat ju az kym sa nedostaneme na stranu, kde sme teraz a vyhnut sa chybam nasich predkov, spravit svet lepsim miestom, udusit v sebe zlost,nenavist a potlacit vsetky zaporne vlastnosti, mat radi aj svojich nepriatelov a stat si za svojim nazorom, byt samimi sebou. Je to mozno tazke, ale ak to dokazeme, uz nebudeme ti jednoduchi ludia, s ktorimi sa lahko manipuluje. Mnoho veci totiz nie je tak ako vyzera a mozno si myslite, ze ste slobodni a pritom robite to,co Vam niekto povie, ani o tom, bohuzial neviete.

Hm, presla polhodina. Ked zastanem, cas nezastane. Poobzeram sa okolo seba. Vsetci kmitaju dalej, nerozhliadajuc sa okolo seba, do lava, do prava ci spät do zadu, stale sa zaoberaju svojimi velkymi problemami. Je to chyba? Nie, ale nebolo by zle mysliet trosku viac na ostatnych a trosku menej na seba. Svet by bol o dost krajsi, keby sme boli vsetci tolerantnejsi, ohladuplnejsi a ochotni pomoct vzdy a kazdemu bez rozdielu. Skoda, ze taky nie je.


Moje myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. zase negativny komentar .. zacina ma to bavit hehe
    nesuhlasim uuuplne je to vsetko overall pravda ale clowek si musi davat pozor aby sa nezasekol v tej svojej minulosti alebo buducnosti len tym zahlbenim nestrati len pritomnost a vsetko okolo seba ale aj sameho seba a .. a tak .. (neviem pisat komentare) a tak uz asi nic :) .. ale ako vzdy pekne
    publikované: 23.03.2007 21:26:12 | autor: pihoslav s. (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. hhmmm...
    podla mna sa ludia malo zamyslaju nad minulostou... snazia sa na nu zabudnut, popripade sa im to uz podarilo, co je dost chyba si myslim. Alebo ju beru len tak obycajne
    publikované: 23.03.2007 21:51:06 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. hmmm ... pt.2
    je to tak ale dosť ľuďí sa až príliš topí v minulosti príp. v našom veku skôr myšlienkami o budúcne a to je asi rovnako zhubné ako tieto veci ignorovať
    publikované: 24.03.2007 11:53:13 | autor: pihoslav s. (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no neviem nesuhlasim
    nepoznam vela ludi, co sa zamysla nad svojou minulostou. A minulostou ludi celkovo
    publikované: 24.03.2007 22:48:19 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. c c c
    Nejako som sem zabludil a ... Mno...ehm ... ten posledny odstavec mi pride trosku "ironicky" citat na tvojom BLOGU ... "nic proti, vsetko len v dobrom slova zmyslene" ale vies clovek by mal zacat najprv useba ;) tim nechcem absolutne nic naznacovat .:)
    Este k tej minulosti ... hovorisa ze "Kaze vodu vino pije"
    A mas pravdu ze clovek by nemal zahadzovat svoju minulost ale minolost cloveka tvoria najme Ludia ... to len tak naokraj na nazamyslenie.

    S pozdravom divoky Hafan
    publikované: 26.03.2007 23:04:23 | autor: DinGo (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. DinGovi
    to bolo myslene na vsetkych.. aj na mna,samozrejme :)
    publikované: 27.03.2007 22:28:34 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Ete raz Dingovi,bo som na daso zabudla vcera :)
    Ake zvlastne Ta tu "vidiet" .. Si fakt asi zabludil :)
    Jj, ja viem,ze som strasny narcis, som sebecka a neviem co vsetko, mam straasnee vela chyb a som si toho vedoma, prave preto som napisala tento clanok. Lebo som clovek :( bouzial ale aj nastastie.

    Ano, nasu minulost tvoria aj ludia, nepovedala by som hlavne. Lenze ludia sa menia a casom zistis ,ze ten clovek je niekto uplne iny, uz ho nepoznas. Mala som tu o tom clanok, skoda,ze si si ho neprecital, mozno by si mi viac rozumel. Co uz

    Prosim nabuduce..ak sem niekedy nahodou zabludis :).. bud uprimnejsi, nemusis nic hrat a ani utajovat myslienky, nemas na to dovod.
    Pa pa ,bud stastny :)
    publikované: 28.03.2007 11:55:50 | autor: Vera (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014